- The Explorer World - https://www.explorerworld.hu -

Mentsük meg a delfineket!

Posted By Nagy Nikoletta On 2012-04-05 @ 13:39 In Föld | No Comments

A Salamon-szigetek kormánya tavaly szeptemberben ígéretet tett arra, hogy megtiltja a palackorrú delfinek elfogását és exportálását – mindeddig azonban nem tartották be szavukat. Egy petíció aláírásával Ti is tehettek azért, hogy az intézkedés életbe lépjen.

A Salamon-szigetek körüli vizekből évente több száz delfint fognak el és exportálnak külföldre. Ezek a delfinek, noha nem húsukért vagy bőrükért vásárolják őket, halálra vannak ítélve – idegen vizekbe, legtöbbször akváriumokba kerülnek, ahol a hirtelen környezetváltozás és stressz miatt hamarosan elpusztulnak. A legtöbb delfin azonban már az utazás során elpusztul.

A Salamon-szigetek kormánya tavaly szeptemberben ígéretet tett arra, hogy megtiltja a delfinexportot az egész országban. Azóta azonban semmiféle intézkedést nem tett afelé, hogy ezt be is tartsa – a delfinkereskedelem ugyanúgy folyik az országban.

[1]

A Care2 petíciós oldalon aláírásgyűjtés indult azért, hogy a Salamon-szigetek kormánya valóra váltsa ígéretét, és megszüntesse a delfinkereskedelmet. A szigeteket egyébként a CITES (Convention on International Trade in Endangered Species, Veszélyeztetett Fajok Kereskedelméről Szóló Egyezmény) is támadja – hivatalos követelése, hogy a salamon-szigeteki delfinexportot évi maximum 10 állatra korlátozzák.

Ha Te is szeretnél segíteni a Salamon-szigeteki delfineken, akkor kattints ide [2], és írd alá a petíciót!

Kapcsolódó cikkek:
“Hippi” szellemiségű delfinközösséget fedeztek fel [3]
A delfinek üdvözlik egymást találkozásaik alkalmával [4]
A Sea Shepherd küzdelme a delfinekért  [5]


Article printed from The Explorer World: https://www.explorerworld.hu

URL to article: https://www.explorerworld.hu/2012/04/05/mentsuk-meg-a-delfineket/

URLs in this post:

[1] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2012/04/bottlenose-dolphin-1280x720.jpg

[2] kattints ide: http://www.thepetitionsite.com/832/040/232/solomon-islands---keep-promise-to-ban-dolphin-exports/

[3] “Hippi” szellemiségű delfinközösséget fedeztek fel: http://explorerworld.hu/2012/03/29/%E2%80%9Ehippi-szellemisegu-delfinkozosseget-fedeztek-fel/

[4] A delfinek üdvözlik egymást találkozásaik alkalmával: http://explorerworld.hu/2012/03/01/a-delfinek-udvozlik-egymast-talalkozasaik-alkalmaval/

[5] A Sea Shepherd küzdelme a delfinekért : http://explorerworld.hu/2011/12/31/a-sea-shepherd-kuzdelme-a-delfinekert/

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.