- The Explorer World - https://www.explorerworld.hu -

Ökoturisztikai kiállítás Annafürdőn

Posted By The Explorer On 2012-05-11 @ 10:33 In Öko | No Comments

Ökoturisztikai kiállítást rendez a hét végén a Gyulaj Zrt. Lengyel-Annafürdőn, ahol a Dél-Dunántúl erdei iskolái is bemutatják turisztikai kínálatukat.

Az erdészeti társaság az annafürdői Turisztikai és Természetismereti Központban ötödik alkalommal rendezi meg a régió erdei és erdészeti iskoláinak nyílt napját, amelyre szombaton elsősorban környezeti neveléssel foglalkozó pedagógusokat, szabadidő-szervezőket várnak, vasárnap az ökoturizmus iránt érdeklődőket és utazásszervezőket fogadnak.

A nyílt napon a házigazdák mellett a pörbölyi, a sasréti, az árpádtetői, a sziágyi, illetve a somogyszobi erdei iskola mutatkozik be standokon. A Gyulaj Zrt. több – gyalogos és lovaskocsis – túrát kínál a résztvevőknek, amelyeken megismertetik őket Annafürdő növény- és állatvilágával, illetve a lengyeli Apponyi-kastéllyal.

[1]

A program keretében kerékpáros túrát szerveznek a szentkúti ökoházhoz; a Gyulaj Zrt. európai uniós támogatással felújított, skanzenjellegű épülete a hagyományos vályogépítkezési módot és a korszerű zöld technológiák – napelem, szélerőgép – alkalmazását ötvözi, a helyszínen régi magyar háziállatokkal és gyümölcsfajtákkal is megismerkedhetnek a kirándulók.

Gál László, a társaság erdőművelési és közjóléti ágazatvezetője elmondta: a nyílt napon résztvevő erdészeti erdei iskolákban évente összesen ötvenezer diák fordul meg. Az iskolák többségében minősített pedagógiai program alapján foglalkoznak a gyerekekkel, az annafürdői és a sziágyi erdei iskolát már korábban, a mecseki létesítményt pedig jelenleg európai uniós forrásból fejlesztik – tette hozzá a szakember.

Forrás: MTIFőkép:  elbiferrum.blogspot.com [2]

Kapcsolódó cikkek:
Ausztria – a természettel összhangban [3]
Ökoszállók a világ körül – Ökoállatságok [4]
Ökoszállók a világ körül – Két éj a tengerfenéken [5]
Bodóország bioházai  [6]


Article printed from The Explorer World: https://www.explorerworld.hu

URL to article: https://www.explorerworld.hu/2012/05/11/okoturisztikai-kiallitas-annafurdon/

URLs in this post:

[1] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2012/05/img1.jpg

[2] elbiferrum.blogspot.com: http://elbiferrum.blogspot.com/2012/02/lengyel.html

[3] Ausztria – a természettel összhangban: http://explorerworld.hu/2012/04/27/a-termeszettel-osszhangban-ausztriaban/

[4] Ökoszállók a világ körül – Ökoállatságok: http://explorerworld.hu/2012/03/22/okoszallok-a-vilag-korul-okoallatsagok-1-resz/

[5] Ökoszállók a világ körül – Két éj a tengerfenéken: http://explorerworld.hu/2012/03/19/okoszallok-a-vilag-korul-ket-ej-a-tengerfeneken/

[6] Bodóország bioházai : http://explorerworld.hu/2012/02/25/okoszallok-a-vilag-korul-bodoorszag-biohazai/

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.