- The Explorer World - https://www.explorerworld.hu -

Fotó Workshop Indiában!

Posted By The Explorer On 2012-09-05 @ 12:36 In Éld át! | No Comments

Ha mindig is tudtad, hogy egyszer elindulsz Indiába, ha mesés képeket szeretnél hazahozni, ha lelki megújulásra szomjazol, és ráadásul egy hindu szerzetest fogadnál kalauzul, akkor tarts velünk.

Fotótémánk lesz: Vrindávan – a hinduk Jeruzsáleme, középkori hindu kolostorok, jógik, szadhuk, zarándokok, a Tadzs Mahal, ahonnan kevesen ismerik, Dzsajpur – a Rózsaszín város, a nagy puskári tevevásár, Dzsodpur kéklő utcái, és a Thar sivatag.

A fotó workshop Juhász Balázs [1] és Szabó Zoltán [2] Kelet-járó fotóművészek szakmai vezetésével, segítségével zajlik. Még az utazás előtt felkészítő és képfeldolgozást segítő műhelygyakorlatot tartunk, a kéthetes út során pedig igyekszünk tudásunk javát átadni: hogyan válassz témát, kerülj helyzetbe, kommunikálj, melyik objektívet használd, mi az ütős fotóesszé titka. Az utat kifejezetten úgy állítottuk össze, hogy témáinkhoz a legjobb fényekre érkezzünk.

A spirituális és logisztikai keretet túravezetőnk, Leveles Zoltán [3] hindu szerzetes biztosítja, aki helyismerete és nyelvtudása révén bennfentesnek számít az indiai kultúrában.

[4]

Utunk során India hiteles bemutatására törekszünk, ami szállásaink megválasz-tásakor is figyelembe veszünk. Az első napokat egy középkori hindu kolostor- ban töltjük, felújított szobáik a kolostori egyszerűség mellett a nyugati kényelmet biztosítják: a kétszemélyes szobákban két ágy, fogasok és egy polc található. Két szobára jut egy fürdőszoba. Utunk további állomásain is kerüljük a pompát, de gondosan kiválasztott szállásaink mindig a résztvevők elégedettségét szolgálják.

Workshopunk idején lehetőleg minden létező járművet kipróbálunk. Hogyan is nézne ki egy olyan indiai utazás, melyen ne ült volna az ember lovasszekérre, tevére, fél évszázados ilyen-olyan eszkábált járműre? A városok között általában saját kisbuszokkal utazunk, esetenként terepjárókkal. Éjszakai vonatozásunktól sem kell megijedni. Légkondis vonaton, érvényes helyjeggyel utazunk, így garantált fekvőhelyünk lesz, s tiszta ágyneműt is kapunk: sze- mélyenként két lepedőt, párnát huzattal és egy pokrócot. A vonatozás szokott lenni az egyik legnagyobb élmény. Kalandra fel!

Részletekért kattints ide! [5]


Article printed from The Explorer World: https://www.explorerworld.hu

URL to article: https://www.explorerworld.hu/2012/09/05/foto-workshop-indiaban/

URLs in this post:

[1] Juhász Balázs: http://www.juhaszbalazs.com

[2] Szabó Zoltán: http://www.fotografus.com

[3] Leveles Zoltán: http://www.bharata.hu

[4] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2012/09/394445_434251976618735_912937138_n.jpg

[5] Részletekért kattints ide!: http://kincseskamera.hu/

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.