- The Explorer World - https://www.explorerworld.hu -

Thesiger nyomdokában

Posted By Nagy Nikoletta On 2012-10-29 @ 14:08 In Adventure | No Comments

Egy angol és egy ír kalandor a legendás angol felfedező, Sir Wilfred Patrick Thesiger nyomdokaiba indul: 1600 kilométert trekkingelnek a kies Rub Al Khali-sivatagon keresztül.

Alastair Humphreys és Leon McCarron nem mindennapi kalandra vállalkoznak: a legendás angol felfedező, Wilfred Thesiger nyomdokaiban végigtrekkingelik a világ legnagyobb homoksivatagát, a Rub Al Khalit.

Tipp: A legnagyobb felfedezők – infografika! [1]

Humphreys angol kalandor a National Geographic “Adventurer of the Year” címét is elnyerte, és szinte mindenféle járművön kipróbálta már magát: gyakorlott hegymászó, 4 év alatt körbebiciklizte a Földet, áthajózta az Atlanti-óceánt, végigkenuzta a Yukon-folyót és lesétálta az indiai Kaveri-folyó hosszát. Ez a felsorolás is erősen hiányos azonban, de már ebből is kiderül, hogy Humphreyst nem olyan fából faragták, aki könnyen feladja. A sivatagátkelést viszont még ő is nagy falatnak tartja.

[2]

McCarron ír kalandor a  Royal Geographical Society tagja, több mint 4 800 kilométert sétált Mongóliától Hong Kongig, és az egészet filmre vette. A felvételekből a National Geographic készített sorozatot. Korábban 22 500 kilométert biciklizett New Yorktól Hong Kongig.

[3]

Az expedíció a tervek szerint ezen a héten veszi kezdetét, a két vállalkozó kedvű kalandor Ománon és az Egyesült Arab Emírségeken is úgy szeretne átkelni, ahogy Thesiger tette 1945 és 1949 között.

Tipp: UltrArabia – egy emberpróbáló kaland [4]

Ahelyett azonban, hogy a legendás felfedezőhöz hasonlóan tevekaravánokkal kelnének útra, mindenféle segítség nélkül, speciálisan erre a célra tervezett szekerekkel vágnak neki az expedíciónak.

Úgy tervezik, hogy készítenek egy dokumentumfilmet az útról, amely egyben az őket inspiráló Thesigert bemutató film is lesz.


Article printed from The Explorer World: https://www.explorerworld.hu

URL to article: https://www.explorerworld.hu/2012/10/29/thesiger-nyomdokaban/

URLs in this post:

[1] A legnagyobb felfedezők – infografika!: http://explorerworld.hu/2012/10/02/a-legnagyobb-felfedezok-infografika/

[2] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2012/10/alastair.jpg

[3] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2012/10/profile-option-1-w638.jpg

[4] UltrArabia – egy emberpróbáló kaland: http://explorerworld.hu/2012/09/19/ultrarabia-egy-emberprobalo-kaland/

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.