- The Explorer World - https://www.explorerworld.hu -

A műanyagpalackok új élete

Posted By Nagy Nikoletta On 2013-01-06 @ 07:56 In Öko | No Comments

A műanyagpalackok rendkívül károsak a környezetre mind gyártásuk, mind a belőlük keletkező hulladék miatt. Egy portugál vállalat azonban most megreformálja a PET-palackok felhasználási módjait.

A műanyagpalackokat vörös szemű szörnyekként kezeljük, ha a környezetvédelemről van szó: mind az előállításuk, mint pedig a belőlük keletkező hulladék rendkívül káros a minket körülvevő természetre. A  Serra da Estrela [1] ásványvizeket gyártó vállalat azonban most környezetbarát újrahasznosításra buzdítja a vásárlóit: a műanyagpalackokból bárki könnyedén madáretetőt készíthet – tudhatjuk meg a Design Milk portálról [2].

Tipp: A halott fa új élete [3]

A  Colectivo da Rainha [4] designcég kapta azt a feladatot, hogy úgy tervezze meg a Serre da Estrela palackjait, hogy azok madáretetőként újrahasznosíthatók legyenek. A vállalat egyébként is komolyan veszi a környezetvédelmet: minden egyes eladott palack után ugyanis elültet egy fát.

[5]

A kezdeményezés nem csak a palackokba beköltöző madarak számára pozitívum, hanem azoknak az egykor munkanélküli munkásoknak is, akik a madáretetők készítésének köszönhetik, hogy újra dolgozhatnak.

Fotók: Colectivo da Rainha


Article printed from The Explorer World: https://www.explorerworld.hu

URL to article: https://www.explorerworld.hu/2013/01/06/a-muanyagpalackok-uj-elete/

URLs in this post:

[1] Serra da Estrela: http://www.aguaserradaestrela.pt/#/homepage

[2] Design Milk portálról: http://design-milk.com/get-out-plastic-birdhouse-by-colectivo-da-rainha/?utm_source=feedburner&utm_campaign=Feed%3A+design-milk+%28Design+Milk%29

[3] A halott fa új élete: http://explorerworld.hu/2012/11/05/a-halott-fa-uj-elete/

[4] Colectivo da Rainha: http://colectivodarainha.com/

[5] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/01/PLASTIC-Birdhouse-COLECTIVOdaRAINHA-5.jpg

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.