- The Explorer World - https://www.explorerworld.hu -

Extrém Hideg Expedíció

Posted By Nagy Nikoletta On 2013-03-08 @ 06:02 In Adventure | No Comments

Ezzel a találó címmel illette Mikael Strandberg saját útját, amely során Szibéria fagyos vidékeit járta be, méghozzá rénszarvasokkal.

A négyfős team (a fotós, Jurij Berezsnov, valamint Miszja és Keiszja Alekszandrov) Mikael vezetésével idő előtt fejezte be az emberpróbáló expedíciót – hétvégén érkeztek az Arkah nevű faluba, útjuk végállomására, ahol az egész lakosság üdvözölte őket. Az előzetes tervek szerint csupán április közepén kellett volna célba érkezniük, de a csapat annyira jól tudott együttműködni, hogy idő előtt befejezték a távot.

Tipp: A legnagyobb felfedezők – infografika! [1]

Az expedíció Ojmjakontól indult, és egészen az ohocki tengerig tartott.Az 500 kilométeres trekking során rénszarvasszánon járták be a vidéket, hogy megismerjék a lenyűgöző tájakat és az őslakosokat, akiket Rénszarvasembereknek hívnak. Az expedíció során sokszor sarki körülményekkel kellett megküzdeniük, és volt, ahol -60 Celsius-fok várta őket.

Tipp: Mikael Strandberg teveháton járta be Jement [2]

A kalandor folyamatosan beszámolt az expedíció történéseiről blogján [3], az út során készített felvételekből pedig az  OutWild TV készít majd dokumentumfilmet – olvasható a The Adventure Blogon [4].


Article printed from The Explorer World: https://www.explorerworld.hu

URL to article: https://www.explorerworld.hu/2013/03/08/extrem-hideg-expedicio/

URLs in this post:

[1] A legnagyobb felfedezők – infografika!: http://explorerworld.hu/2012/10/02/a-legnagyobb-felfedezok-infografika/

[2] Mikael Strandberg teveháton járta be Jement: http://explorerworld.hu/2012/07/19/mikael-strandberg-tevehaton-jarta-be-jement/

[3] blogján: http://www.mikaelstrandberg.com/category/blog/

[4] The Adventure Blogon: http://theadventureblog.blogspot.hu/2013/03/mikael-strandberg-completes-expedition.html

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.