- The Explorer World - https://www.explorerworld.hu -

Két hatalmas kristálypiramis az évszázados rejtély kulcsa?

Posted By Koltai Bernadett On 2013-06-03 @ 08:22 In Föld | No Comments

Az elmúlt száz évben több tucat hajó és repülőgép tűnt el titokzatos körülmények között a Bermuda háromszögben.
Amerikai és francia kutatók most azt állítják, hogy rátaláltak a rejtélyes jelenség okára: két hatalmas kristálypiramist fedeztek fel a Bermuda sziget, Puerto Rico és Miami által határolt óceánrészben! Vajon tényleg sikerült megoldaniuk az egész világot foglalkoztató misztikumot?

[1]
Az Amerikai Egyesült Államoktól keletre található térségről már a XV. században is hihetetlen történetek keringtek. Az Ördög háromszögének is nevezett terület egyik legnevesebb kutatója, Mike Walters már 20 éve tanulmányozza az itteni különös történéseket. Elmondása szerint sikerült magyarázatot találnia a Bermuda térséget övező kérdések sokaságára: a rejtély kulcsának két, az óceán fenekén felfedezett hatalmas kristálypiramist tart, amelyeket a valaha látott legnagyobb kristályoknak gondol. Több tudós és szakértő Atlantisz ősi világának maradványaként tekint a piramisokra, véleményük szerint ugyanis a piramisok egy nagy erejű földrengés hatására süllyedtek a felszínről a víz alá. Calvin Jones floridai történész kijeleltette: „Szenzáció lenne, ha valóban emberek alkotta építményekről lenne szó, hiszen időszámításunk előtt több ezer évvel keletkezhettek”.

[2]
Az óriási alakzatot vastag homok és üledékréteg borította, ami meglehetősen megnehezítette az alámerülő kutatók helyzetét. A kristály élénksárga színe miatt felfedezői arra gyanakodtak, hogy fényt bocsát ki magából, ám később kiderült, hogy téves feltételezés volt. A becslések szerint 200 méter magas és 300 méter széles alapélű piramisok furcsa tulajdonságokkal rendelkeznek: több méteres távolságból magukhoz vonzzák a fémtárgyakat, és az elektromos készülékek elromlanak közvetlen környezetükben. Mike Walters és kutatótársai ezekkel magyarázzák a Bermuda háromszögben tapasztalt rejtélyes eltűnéseket és különleges természeti jelenségeket.

[3]
Más tudósok Dr. Verlag Meyer oceanográfussal értenek egyet, aki szerint a piramisok csúcsain található nyílásokon keresztül víz áramlik az építmények belsejébe, amivel hatalmas örvényeket és hullámokat idéznek elő. A hajók elsüllyedéséért ezeket a vízmozgást teszik felelőssé.
Az mindenesetre biztos, hogy a nemrégiben felfedezett piramisoknak közük lehet az évszázadok óta tartó rejtélyes eltűnésekhez és furcsa jelenségek sorozatához. Bár sokan szkeptikusan fogadták a különböző elgondolásokat és elméleteket, abban szinte mindenki egyet ért, hogy a vízfelszín alatt valami különös energia működik, amely befolyásolhatja a Bermuda háromszögként emlegetett térség egészét.

[4]

Videó a Bermuda háromszögről [5]

Szerző: Koltai  Bernadett

képek: archív


Article printed from The Explorer World: https://www.explorerworld.hu

URL to article: https://www.explorerworld.hu/2013/06/03/ket-hatalmas-kristalypiramis-az-evszazados-rejtely-kulcsa/

URLs in this post:

[1] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/05/illuminutticom.jpg

[2] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/05/pyramid.jpg

[3] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/05/bubblews.jpg

[4] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/05/ujvilagtudat.jpg

[5] Videó a Bermuda háromszögről: http://www.youtube.com/watch?v=fMK8TRKzT84

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.