- The Explorer World - https://www.explorerworld.hu -

Észak-Magyarország: séta a kulisszák mögött

Posted By The Explorer On 2013-06-14 @ 08:50 In Ismerd meg! | No Comments

A Kisnánai vár, a Lillafüredi Ökoturisztikai Központ, a Bodrogköz öröksége, a História völgy, valamint az Ipoly Erdő Zrt. komplex ökoturisztikai fejlesztései izgalmas és sokszínű programokat kínálnak a természetbarátoknak az uniós fejlesztések nyílt napja – séta a kulisszák mögött elnevezésű program keretében, amelyen Észak-Magyarországon tucatnyi helyszínen várják az érdeklődőket.

[1]
Szombaton második alkalommal rendezi meg a nyílt napot Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a regionális közreműködő szervezetekkel együtt. Az országos rendezvényen bemutatják a lakosságnak, hogy mennyi mindennel járult hozzá az európai uniós tagság a hazai kulturális és turisztikai létesítmények, vállalkozások fejlődéséhez.
Országszerte több mint 60 olyan kulturális, turisztikai, tudományos célú, vagy infrastrukturális beruházás mutatkozik be, amelyek többsége egyébként zárva van a nyilvánosság előtt.

[2]
Az Uniós fejlesztések nyílt napján az Észak-magyarországi régióban felkereshetik az érdeklődők Salgótarjánban a Ponyi-pusztát, ahol a lovas sportok szerelmesei hódolhatnak szenvedélyüknek.
A bogácsi és mezőkövesdi fürdőkben a gyógyulni és napfürdőzni vágyókat várják. A Kisnánai vár, a Lillafüredi Ökoturisztikai Központ, a Bodrogköz öröksége, a História völgy, valamint az Ipoly Erdő Zrt. komplex ökoturisztikai fejlesztései izgalmas és sokszínű programokat kínálnak a természetbarátoknak – tájékoztatta az MTI-t a Norda Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. csütörtökön.

[3]
Az érdeklődők aktívan tölthetnek el egy napot a nőtincsi Seholszigeten és a Zempléni Kalandparkban Sátoraljaújhelyen. Az extrém sportok kedvelői kipróbálhatják a hejőkeresztúri wakeboard- és vízisípályát, valamint Becskén a motorcross és terepbicikli pályát. Egerben a Tűzoltó Múzeum vetélkedőkkel, a Kepes Intézet pedig új kiállítással várja a kultúra iránt érdeklődőket.

[4]
A nyílt nap programjához csatlakozott a felsőtárkányi Berva Ipartelepen működő Platt Kft. is, ahol óránként induló gyárlátogatás során a vendégek megismerhetik a vállalkozást, a kazángyártás technológiáját, valamint az Új Széchenyi Terv keretében megvalósult fejlesztéseket – közölte a Norda Kft. (MTI)

képek: archív


Article printed from The Explorer World: https://www.explorerworld.hu

URL to article: https://www.explorerworld.hu/2013/06/14/eszak-magyarorszag-seta-a-kulisszak-mogott/

URLs in this post:

[1] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/06/lila3.jpg

[2] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/06/cseppk.jpg

[3] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/06/pisztrang.jpg

[4] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/06/lila4.jpg

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.