- The Explorer World - https://www.explorerworld.hu -

Gyűrűzik a gólyákat Komárom-Esztergom megyében

Posted By The Explorer On 2013-06-28 @ 08:17 In Föld | No Comments

Az akció kilenc egymás utáni helyszínen zajlik, reggel nyolc órától. A rendezvényen a látogatók egy-egy fiókát közelről is megszemlélhetnek, betekintést kapnak a madárgyűrűzés rejtelmeibe, előadást hallhatnak a gólyák életmódjáról és védeleméről – mondta el az MTI-nek Argai Sándor, az SZVTE gólyavédelmi programjának vezetője.

[1]
A gólyagyűrűzés pontos helyszínei és időpontjai megtalálhatók a www.szazvolgy.hu és a www.mme-komarom.hu oldalakon. Késés a megadott időpontokhoz képest előfordulhat, de a programot minden helyszínen megtartják.
Komárom-Esztergom megye a vizes élőhelyek hiánya miatt az ország legritkábban lakott része a gólyák szempontjából, az állomány mindössze 20-30 pár között ingadozik.
Márciusban a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület munkatársai négy új fehérgólyafészket alakítottak ki, a közvetlenül az elektromos vezetékekre rakott fészkeket a villanyoszlopok feletti, biztonságos tartókon építették újjá.

[2]
A gólyák védelmében az egyesület fészek-örökbefogadási programot indított, amelyre a szazvolgy@gmail.com lehet jelentkezni. Szeretnének minden fészeknek gondviselőt találni, aki tájékoztatja a szervezetet az egyes gólyapárokról, az életüket befolyásoló eseményekről. (MTI)

képek: Szatmári Zoltán, archív


Article printed from The Explorer World: https://www.explorerworld.hu

URL to article: https://www.explorerworld.hu/2013/06/28/gyuruzik-a-golyakat-komarom-esztergom-megyeben/

URLs in this post:

[1] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/06/go1.jpg

[2] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/06/go3.jpg

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.