- The Explorer World - https://www.explorerworld.hu -

Hihetetlen vállalkozás: Maraton futás az Antarktiszon

Posted By The Explorer On 2013-07-12 @ 13:38 In Éld át! | No Comments

Nem akármire vállalkozott 16 ország atlétája. Úgy döntöttek, hogy az Antarktiszon teljesítik a maratoni távot. Egy olyan kontinensen, ahol a hőmérséklet mínusz 30 fok alá süllyed és nem ritkák a 100 km/órás széllökések sem. Hogy pontosan mi vezérelte őket, és hogy sikerül-e a futóknak teljesíteni a kihívást, az kiderül szombaton az OzoneNetwork legújabb, „Extrém bolygó” című sorozatának első részéből.

[1]

Brazíliai újságírók egy csoportja négy kontinensen vett részt különféle, lélegzetelállító kihívásokban. Nem mindennapi kalandjaikat most az OzoneNetwork tévén is megnézhetik. A legújabb, „Extrém bolygó” című sorozat első részében az Antarktiszra látogattak el. A legjegesebb kontinensen 16 ország atlétája próbálja meg lefutni a maratoni távot. Mi vezérelheti ezeket az sportembereket, hogy ilyen körülmények között mérjék össze erejüket? Egyebek mellett az is kiderül szombaton, az Extrém bolygó első epizódjából. Atöbbi rész is tartogat különleges izgalmakat. Az OzoneNetwork legújabb sorozatában a bahamai szigetvilág világ legveszélyesebb alagútjaiba is elkalauzoljuk a nézőket. A víz alatti kincsek útvesztőin keresztül vezető utazás egyszerre fantasztikus és félelmetes érzés: egy rossz lépés akár végzetes is lehet. Az Andokban sem vár könnyebb feladat hőseinkre.

[2]

A varázslatos lejtőkön arra vállalkoznak, hogy bejárják az elhíresült útvonalat, melyet két – repülőgép-szerencsétlenséget túlélt – rögbi játékos tett meg még 39 évvel ezelőtt. Nem kisebb a kihívás Norvégiában sem, amikor az Aurora Borealis beteríti az eget. A világ egyik legritkább és legcsodálatosabb jelensége alatt a medvék, a csalóka ösvények és viharok csak néhány azok közül a vészforrások közül, melyekkel szembe kell nézni, ha az ember részesülni szeretne ebből a csodából. Az első utazásban szombaton este 8 órakor az OzoneNetwork tévén vehet részt. A négy részes „Extrém bolygó” című sorozat többi epizódja vasárnap ugyanebben az időpontban egymás után kerül a képernyőre.

Magyarország egyetlen ökocsatornája ismét egy különleges sorozattal lepi meg a nézőit. Az OzoneNetwork TV már 1.8 millió háztartásban nézhető.

képek: OzoneNetwork


Article printed from The Explorer World: https://www.explorerworld.hu

URL to article: https://www.explorerworld.hu/2013/07/12/hihetetlen-vallalkozas-maraton-futas-az-antarktiszon/

URLs in this post:

[1] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/07/DSC00377.jpg

[2] Image: http://explorerworld.hu/wp-content/uploads/2013/07/DSC00399.jpg

Copyright © 2011 The Explorer World. All rights reserved.