A Föld Órája Fővárosa

Pusztaszabolcs nyerte a Föld órája városa címet 2014-ben. A WWF Föld Órája a világ egyik legnagyobb nemzetközi, önkéntes akciója, melynek keretein belül a WWF Magyarország minden évben versenyt hirdet a hazai települések számára.

Pusztaszabolcs 74 regisztrált város és falu közül szerezte meg a Föld Órája Fővárosa elnevezést. A Föld iránt elkötelezett település önkormányzatának és  Föld Órájáért kampányoló Tiszta Utak Élő Táj Egyesületnek adta át a címet a WWF Magyarország.

„Úgy gondolom, hogy a környezetvédelem nem játszik elég fontos szerepet a modern kor embere számára. Éppen ezért vagyunk nagyon büszkék településünk sikerére, a lakosság aktivitására, hiszen kiemelt figyelmet szentelünk a környezeti nevelésnek, amit az is mutat, hogy Pusztaszabolcs óvodája Fejér megyében először lett örökös zöld óvoda, általános iskolánk pedig ökoiskolaként működik” – mondta Csányi Kálmán, Pusztaszabolcs polgármestere.

A globális méretű kampány egyébként 2014-ben – március 29-én 20 óra 30 perckor – indult el Szingapúrból. Ebben az időben a nagyvárosok világszerte 60 percre sötétbe borultak, hogy figyelmeztessék a világot energiaforrásaink szűkösségére.