Kedvenc tárgyaink napról napra

LG G Watch okosóra Android WearTM operációs rendszerrel

LG G Watch okosóra Android WearTM operációs rendszerrel

A Google viselhető eszközökre tervezett Android™-alapú platformja az LG termékén mutatkozik be

Az LG Electronics (LG) a Google közreműködésével fejleszti az LG G Watch karóráját, amely Android Wear™ platformra épül, így a két vállalat a viselhető eszközökre is kiterjeszti az Android operációs rendszert. A számos androidos okostelefonnal kompatibilis LG G Watch releváns információkkal szolgál majd viselőjének, amikor annak szüksége van rá, illetve az „OK Google” utasítással kérdezhet is tőle, továbbá intézheti ügyeit. A Google egyik kiemelt partnereként az LG első Android Wear™ operációs rendszerrel ellátott karóráját várhatóan 2014 második negyedévében mutatja be.

Az LG G Watch Android Wear™ platformja nem gördít akadályokat a fejlesztők elé és a Google élmény legjavát nyújtja a felhasználóknak. Az LG mérnökei már a fejlesztés kezdeti szakaszától szorosan együttműködtek a Google-lal annak érdekében, hogy az LG G Watch a lehető leggördülékenyebben működjön az Android Wear™ technológiával. A Nexus 4, a Nexus 5 és az LG G Pad 8.3 Google Play Edition után ez az LG negyedik olyan eszköze, amelyet a Google-lal karöltve fejleszt.

Hazánkba érkezett az LG hajlított okostelefonja

Hazánkba érkezett az LG hajlított okostelefonja

“Az LG G Flex egyedi megjelenése, innovatív hardvere és felhasználóbarát felülete a legnagyobb fejlődést jelentik a mobil iparágban, azóta, hogy az okostelefonok életünk szerves részévé váltak.” — mondta el Piro Péter az LG Electronics Magyar Kft. magyarországi mobilkommunikációs értékesítési vezetője, majd hozzátette — a G Flex az ívelt kialakításán felül még számos újítással rendelkezik, olyanokkal, mint például az “öngyógyító” hátlap. 

Forma és funkció: az emberi archoz idomuló forma

Az LG G Flex homorú kialakításának köszönhetően, beszélgetés közben csökken a száj és a mikrofon közötti távolság a hagyományos készülékekhez képest, így jobb hangminőséget eredményez. A hajlított forma a hagyományos, sík okostelefonokhoz képest 3 dB-lel növeli a hangerőt. Az ívelt készülék határozottabban simul a kézbe, és a nadrágok farzsebében is sokkal kényelmesebben elfér. Az oldalára fordított készülék pedig tökéletes eszköz filmek lejátszásához vagy játékokhoz.

Az LG G Flex is ugyanolyan hátlapi gombokkal lett felszerelve, mint az LG G2. Mivel a telefon oldalán nem találhatók gombok, kisebb az esélye a készülék véletlen kikapcsolásának, és a hangerő is kényelmesebben állítható mutatóujjal beszélgetés közben.

Együttműködésből innováció

Az LG G Flex megszületése az LG Display és az LG Chem testvérvállalatokkal való sikeres együttműködésnek köszönhető. A G Flex 6 hüvelykes képernyője a világ legnagyobb sorozatgyártású, kimondottan okostelefonokhoz készült, műanyag OLED (POLED) kijelzője. Az ultravékony, ultrakönnyű, rugalmas POLED kijelző és az ívelt OLED panel, üveg helyett műanyagból készült, ami egyedülálló formát és tartósságot kölcsönöz az LG G Flex-nek. A mindhárom alpixelt (vörös, zöld és kék) egy képpontban tömörítő Real RGB technológiának köszönhetően a POLED kijelző képe fényesebb és élesebb.

Az LG Chem kifejezetten az LG G Flex készülékhez fejlesztette ki a világ első hajlított akkumulátor-technológiáját. A G Flex hajlított akkumulátora az LG Chem szabadalmaztatott „Stack & Folding” technológiájával készült, amely csökkenti a hajlított forma miatti fizikai terhelést, ugyanakkor nagyobb stabilitást és teljesítményt nyújt. Keskeny mivolta ellenére az LG G Flex akkumulátora 3500 mAh kapacitással bír, amely 24 óránál is hosszabb használatot tesz lehetővé.

Középpontban a felhasználó

A felvonultatott új technológiák között az LG G Flex egyik különlegessége a hátlapon található „öngyógyító” bevonat. A rugalmas bevonatnak köszönhetően a G Flex hosszabb ideig megőrzi újszerű állapotát, hiszen az „öngyógyító” bevonat képes kijavítani azokat a karcolásokat és vágásokat, amelyek egy tok nélkül használt okostelefon esetében mindennaposak.

 Az LG G Flex felhasználói zenehallgatáskor több formátum közül választhatnak — MP3-, CD-, illetve 24 bites, 192 kHz-es hifi minőségben is élvezhetik a zenét. Az LG G2-ben megjelent kezelőfelületi funkciók — például a KnockON, a Guest Mode és a Plug & Pop — pozitív fogadtatásra találtak, így az LG G Flexben is helyet kaptak. Az LG G Flex felülete emellett további újdonságokat is kínál:

 • A QTheater segítségével a felhasználók a lezárt képernyőről is gyorsan hozzáférhetnek fényképeikhez, videóikhoz, valamint a YouTube-hoz. A képernyő megérintésekor, és az ívelt formát követő, két ujjas elhúzáskor az alkalmazások színpadi függöny elhúzását imitálva tűnnek elő.

 • A Dual Window két különálló ablakra osztja a 6 hüvelykes képernyőt, így a párhuzamos feladatvégzés még hatékonyabbá válik.

 • A Swing Lockscreen alkalmazás a készülék helyzetétől függően megváltoztatja a lezárt képernyőn látható képet.

 • A Face Detection Indicator hatására a hátlapgomb LED-je zöldre változik, jelezve ezzel az arcfelismerés és -fókusz funkció bekapcsolódását.

 • A Camera Timer funkció bekapcsolásakor a hátlapgomb LED-je villogással jelzi, hogy a visszaszámlálás megkezdődött.

 • Az Urgent Call Alert funkció bekapcsolásakor a hátlapgomb LED-je piros villogással jelzi, hogy egy adott személytől már több nem fogadott hívás is érkezett.

A 2014-es Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Kiállításon (CES) debütált LG G Flex már több mint 20 európai országban elérhető, beleértve Magyarországot is. A készülék a T-Mobile és a Telenor üzleteiben kapható, illetve mobilszolgáltatói bolthálózatán kívül is elérhető.

ANOKIMOBI Ecoskin™ kézbarát tokok iPhone 5 és 5S telefonhoz

ANOKIMOBI Ecoskin™ kézbarát tokok iPhone 5 és 5S telefonhoz

Az angol Anokimobi cég olyan védőtokokat gyárt, amelyeknek hőre lágyuló TPU anyaga az életciklus végén – több év múlva – magától lebomlik. Az Ecoskin™ tok a bőrünket is megóvja. Anyaga antibakteriális Biomaster® ezüstion adalékkal készül, ami megszünteti a felületi élősködő mikroorganizmusok 99.9 %-ának a létfeltételeit.

A tokok kopásállók, a Nap UV fényére nem érzékenyek és változatos színekből választhatunk. Használata során az iPhone 5S aljzatai és kezelőgombjai szabadon hozzáférhetők maradnak.
Az Ecoskin™ tok kettős értelemben környezetbarát, árusításához szükséges tartódoboza és csomagolása is felerészben újra hasznosított anyagokból áll.

www.isop.hu

 

Örökítse meg a történetet mindkét oldalról a Canon PowerShot N100 fényképezőgéppel!

Örökítse meg a történetet mindkét oldalról a Canon PowerShot N100 fényképezőgéppel!

A Canon bemutatta vadonatúj koncepció-fényképezőgépét, a PowerShot N100-t, amely rengeteg innovatív technológiával rendelkezik azért, hogy a képekkel és videókkal olyan történeteket ragadhasson meg, amelyeket soha nem felejt el. 

A PowerShot N100 a Canon első olyan kompakt fényképezőgépe, amelyet elő- és hátoldali kamerával szimultán rögzíti a tulajdonos arckifejezését az exponálás pillanatában, így dokumentálja a történetet minden oldalról. A kamerában visszaköszönnek a méltán híres PowerShot S sorozatban használt – és különleges minőségű képeket eredményező – optikai technológiák.

Kettős felvétel

A PowerShot N100 új kettős felvétel (Dual Capture) – a fényképezőgép előtti és mögötti történéseket is rögzítő – funkciója a hátrafelé néző kiegészítő kamerának (Story Camera) köszönhetően egy képbe vagy videofelvételbe sűrít minden érzést. A PowerShot N100 rögzíti arckifejezését az exponálás pillanatában, legyen szó akár videofelvételről, akár állóképről, majd ezt belekombinálja az elkészített felvételbe. Ez a funkció akkor hasznos különösen, ha a fotós reakciója legalább olyan fontos, mint maga a pillanat: például ha a gyermeke első lépéseit figyeli.

A Canon Smart Auto technológiája automatikusan eldönti, hogy az 58 különféle szituáció (pl. „naplemente” vagy „gyerekmosoly”) közül melyik beállításai eredményeznek tökéletes képet. A Canon Hybrid Auto funkciójának köszönhetően sosem fog lemaradni egyetlen pillanatról sem, ugyanis négy másodpercnyi mozgóképet rögzít, még mielőtt az állókép készítéséhez Ön megnyomná az exponáló gombot. A PowerShot N100 a Hybrid Auto és a Dual Capture funkciók intelligens ötvözésével automatikusan elkezdi rögzíteni az Ön arckifejezését is a kamera mögött, két másodperccel a kép készítése előtt és után. A képek készítésének színfalak mögötti történetét pedig egyetlen 720p felbontású videóval bemutathatja.

Az új Story Highlights (Kiemelt pillanatok) mód tökéletes eszköz arra, hogy könnyen elmondhassa, mi történt, anélkül, hogy bárminek a szerkesztésével bajlódnia kellene. A mód automatikusan egyetlen emlékezetes videó albumba szerkeszti az összes különleges történetet, amelyet aztán újra megnézhet vagy megoszthatja másokkal. Az egyedi algoritmusok és a nagy teljesítményű DIGIC 6 processzor használatával a kamera a képek intelligens elemzésével téma, dátum vagy akár a kamera által felismert arcok szerint készíti el a videó válogatást. Válogassa, rendszerezze és élje át újra legdédelgetettebb emlékeit, amikor csak akarja, a külön Kedvencek (Favourite) gomb használatával, amellyel azonnal megjelölheti azokat a videofelvételeket és fényképeket, amelyeket el akar helyezni az albumban.

Másokat is érdekelhet

A történteket minden eddiginél egyszerűbb megosztani a PowerShot N100 Wi-Fi-szolgáltatásával, amellyel azonnal, vezeték nélkül feltölthetők a képek a közösségi hálózatokra.  Az okostelefonos kapcsolat is könnyen beállítható – a személyre szabható Mobile Device Connect gomb és az NFC támogatás segít a csatlakozásban, majd abban, hogy a Canon CameraWindows alkalmazásával gyorsan és egyszerűen megoszthassa a felvételeket. A Mobile Device Connect gomb másik funkciója a képek kényelmes mentése a CANON iMAGE GATEWAY segítségével olyan online tárolófelhőkbe, mint a Google Drive™ vagy a Flickr™. A CameraWindow alkalmazással a PowerShot N100 akár távvezérelhető is az okostelefon képernyőjéről. A kamera legfontosabb funkciói (a zoomolás, a vaku, az exponálás, vagy akár az önkioldó is állíthatók a telefonról, ami jó szolgálatot tesz, ha rajta szeretne lenni a csoportképeken, vagy ha például a természetfotózásnál háttérbe akar vonulni.

A jó történetek megérdemlik a szép képeket  

Az emlékeit egy életen át fogja élvezni a Canon első osztályú képalkotó technológiáinak köszönhetően. Rossz megvilágítás mellett is könnyű természetes képeket készíteni a Canon HS (High Sensitivity) rendszerrel, a nagy teljesítményű DIGIC 6 processzor és a 12,1 megapixeles, 1/1,7-es típusú, nagy érzékenységű CMOS érzékelők különleges kombinációjával. A PowerShot N100 nagy átfogású objektívje lehetővé teszi a tágas horizontok megörökítését a 24 mm-es ultranagy látószöggel, mint ahogy távoli tárgyakat is közel tud hozni az ötszörös optikai zoommal. A hátrafelé néző kiegészítő kamera (Story Camera) 25 mm nagylátószögű objektívje egyidejűleg működik az előre néző kameráéval, és elég nagy látószögű ahhoz, hogy befogjon egy, a kamera mögött álló párt. A Canon iparágvezető optikai képstabilizátora és az Intelligent IS technológia gondoskodik arról, hogy éles és tiszta képek készüljenek, és még a mozgás közben exponált képek vagy videók is tisztán kivehetők lesznek a továbbfejlesztett Dinamikus IS módnak köszönhetően.

Kreativitás a keze ügyében

Fejezze ki kreativitását egyszerűen a PowerShot N100 sokféle, a képek javításához tervezett automatikus képbeállításával! Azokban a pillanatokban, amikor csak a kép előterében zajló dolgok a fontosak, a hátteret elmosó Background Defocus (Háttérelmosás) mód segít egy gyönyörű kicsi mélységélességű mezőt létrehozni, és ezzel az SLR-kamerákéhoz hasonló képhatást megteremteni. Egy újabb kreatív csavart vihet a képbe a Creative Shot (Kreatív felvétel), amellyel egyetlen fotót hat különböző változatban készít el. A gépben 46 különleges effektus található négy kategóriába – fekete-fehér, retró, különleges és természetes – rendezve, amelyek a képek készítése előtt választhatók ki. Minden beállítás elérhető és megadható a 7,5 cm-es (3”) felhajtható érintőképernyőn, amely lehetőséget ad arra, hogy a legkülönfélébb és legegyedibb szögekből fotózzon.

A PowerShot N100 legfontosabb jellemzői:

 • Két egyidejű felvétel készítése a hátrafelé néző Story Camerával
 • HS rendszer az alacsony megvilágítás mellett is különleges eredményekért
 • Ultranagy, ragyogó 5x zoomra képes objektív, Intelligent IS funkcióval
 • Albumok készítése könnyedén a Story Highlights funkcióval
 • Wi-Fi NFC-vel
 • Nagy, felhajtható érintőképernyő
 • Hybrid Auto funkció a két egyidejű felvétellel (Dual Capture) kombinálva
 • Kreatív módok

www.canon.hu

 

Prestigio Interaktív tábla és Windows tablet

Prestigio Interaktív tábla és Windows tablet

A kiválóság nem csak a nagyok kiváltsága!

A Prestigio márka széles választékában minden érdeklődő megtalálhatja a számára megfelelő eszközt: Androidos táblagépek, Dual SIM-es okostelefonok, autós menetrögzítő kamerák, akciókamerák, e-könyv olvasók.

A termékekhez 2 év háztól-házig garancia jár, a futár viszi és hozza a készüléket a garanciális időn belül. Jelenleg Miskolcon működik a központ, a szolgáltatás folyamatos fejlesztés alatt áll, tervezik újabb partnerek bekapcsolását a még gördülékenyebb szerviz érdekében.

1

A termékekhez adott ajándék hozzáadott értékek is figyelemre méltóak, legyen szó akár védőtokról, OTG kábelről, vagy a szoftverek területén OTA frissítésről, e-könyv olvasó alkalmazásról, a gyártó folyamatosan bővíti a szolgáltatások körét. A Prestigio E-Reader alkalmazással több mint 700.000 könyv érhető már el, és folyamatosan bővítés folyik. Az Office Suite Pro segítségével pedig szerkeszthetjük is a dokumentumokat. Ingyenes 5GB felhős tárhely is jár a készülékekhez, így ha valaki tárhely igényes alkalmazásokat használ, akkor sem kell feltétlenül pénzt költenie extra tárhelyre.

Kiemelt téma a MultiBoard. Ez egy Windows operációs rendszeren futó, 65” képernyővel rendelkező táblagép. Érintőképernyős, kézírás-felismerő szoftverrel, és számos előre telepített, ingyenes alkalmazással, melyek akár egy iskolai tanórát, akár egy üzleti megbeszélést élvezetesebbé és hatékonyabbá tesznek. Az EasiNote alkalmazás egy digitális rajztábla, melyen az előadó felvázolhatja gondolatait, a tanár pedig akár függvényeket és kottasorokat is rajzolhat a program segítségével. A prezentációk tartása interaktív, a hallgatóság figyelme így koncentrált marad. FullHD videó lejátszására is alkalmas, így a videókat is élvezhetjük a 65″ képernyőn. Hálózatba kötve online tartalmakat is elérhetünk, interaktív videó-konferenciák tartására is képes.

2

A Prestigio bizonyította, hogy a fejlesztés az egyik alapköve. Bemutatásra került a Prestigio Visconte táblagép, mely Windows 8 operációs rendszeren és Intel processzorral fut. Mérete 10.1″, 32GB vagy 64GB tárhely található benne. 4000mAh akkumulátor, fémház és csúcskategóriás dizájn jellemzi. Wi-fi képes és 3G kivitelben is elérhető lesz január végétől-februártól. A Microsoft és az Intel is jelen volt vendégelőadóként, beszéltek a termékeik és szolgáltatásaik jelenéről és jövőjéről, a Prestigio Windows-os táblagépet a saját portfóliójukban illesztették.

A Prestigio márka 2012-ben jelent meg Magyarországon, de most jött el az idő, hogy nagyobb plénum elé lépjen. A márka hivatalos forgalmazója az Asbis Magyarország Kft. 70 országban van jelen és 32 országban kereskedelmi képviselettel is rendelkezik. Folyamatosan bővül, egyre több országot céloz meg.

A márka megkülönböztető jegyei, hogy Cipruson van a központja, és Prágában logisztikai és fejlesztési központtal is bír. Így erős az európai jelenlét, európai csapat felel a dizájn és fejlesztések kiválóságáért. Kínában készülnek az eszközök, de ott is van minőségellenőrző csapat, akik az eszközök elsődleges minőségellenőrzését garantálják, így biztosítva a 2-3%-os hibaarányt, melyet egy nagy márka is megirigyelhet.

www.asbis.hu

 

Magyarországra érkezett a világ első LG CURVED OLED TV-je

Magyarországra érkezett a világ első LG CURVED OLED TV-je

A CURVED OLED TV mellett az LG két új taggal, egy 55 és egy 65 hüvelykes modellel bővíti ULTRA HD TV termékcsaládját

Az LG Electronics (LG) Magyarországon is bemutatta a világ első ívelt kijelzős OLED tévékészülékét, az LG CURVED OLED TV-t. A lágyan ívelt, IMAX-szerű képernyővel rendelkező 55EA980V mind technológiailag, mind dizájn szempontjából forradalmi újítást jelent az iparágban. A mindössze 4,3 mm vékony mérnöki remekművet olyan, minden ízében kifinomult és innovatív részletek teszik teljessé, mint a szénszállal erősített hátlap, vagy az átlátszó Crystal Stand állványba épített, ugyancsak átlátszó hangszórók. Az LG ezen felül bővítette ULTRA HD termékpalettáját is, egy 164 cm-es (65”) és egy 139 cm-es (55”) képátlójú modellel.

2

Lumix G6 – Kihívóan jó

Lumix G6 – Kihívóan jó

A Panasonic tükör nélküli cserélhető objektíves modellje a tükörreflexes fényképezőgépek eddigi legkomolyabb riválisa. A Lumix G6 a DSLR gépekhez hasonló méretű képérzékelővel és képminőséggel rendelkezik, mégis jóval kisebb és könnyebb náluk. Ez fokozottan igaz az objektívekre, így a teljes rendszer sokkal könnyebben hordozható. Szemben a tükrös modellekkel, a Lumix G6 forgatható élőképes LCD-jén minden felvételi beállítás hatása nyomon követhető, csakúgy, mint a szintezővel is rendelkező nagyfelbontású elektronikus keresőben. Az autofókusz megdöbbentően gyors és pontos, a „Low Light AF” funkcióval pedig még holdfénynél is beállítható az élesség. A kamera 1080/50p Full HD videofelvételek készítésére alkalmas, ráadásul időzített „Time Lapse” videót és saját animációs kisfilmet is forgathatunk vele.

SVÉD NAPOK

SVÉD NAPOK

SVÉD NAPOK!

…mert idén is hideg lesz a tél…

A Mountex túrabolt Váci úti és Budaörsi üzlete 2013. október 16-19. között Svéd napokat rendez!

Kacsints be hozzájuk és nem bánod meg!

www.mountex.hu
www.fjallraven.hu

Helly Hansen

Helly Hansen

Az új kollekcióban a Helly Hansen bemutatja őszi-téli futó öltözeteit, az új, női és férfi változatban is kapható Challenger Jacket kabátot, Challenger Vest mellényt és a Charger Windblock Tights szélálló nadrágot.

Olmypus SP 820

Olmypus SP 820

Élvezze a nagy pontosságú, szinte hihetetlen átfogású objektívet! Ez a kompakt, 40x optikai zoom objektív lenyűgöző, 22.4-896mm fókusztartományt kínál -  szinte utánozhatatlanul sokoldalú. A többi zoomhoz képest  igencsak hatásos, kompromisszummentes közelképek készíthetők a nagyon távoli témákról is az akár 80-szoros szuper-felbontásnak köszönhetően. Az 1080p Full HD videó minőség garantálja, hogy az emberi szemnek láthatatlan mozgások is felvételre kerüljenek.

Fejezze ki magát az új LEGRIA minivel

Fejezze ki magát az új LEGRIA minivel

A Canon július végén bejelentette LEGRIA mini nevű újdonságát. Egy új, digitális, kreatív videokamerát, amely páratlan rugalmasságot és szabadságot kínál a felhasználóknak a számukra fontos dolgok kifejezésére és megosztására. Különlegesen széles látószögű Canon objektívvel, elsőosztályú HD videofelvevő rendszerrel és zökkenőmentes Wi-Fi kapcsolattal rendelkezik.

További információ: Canon

 

 

EOS 700D és EOS 100D

EOS 700D és EOS 100D

A Canon a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata ma két új, kiváló minőségű taggal gyarapította belépő szintű, DSLR családját – az EOS 700D és az EOS 100D típusú fényképezőgépekkel. A két modell kiemelkedő, 18 megapixeles (MP) felbontást és egyszerű, érintőképernyős kezelést kínálnak, így minden pillanat egyszerűen megragadható és újraélhető velük, mégpedig lenyűgöző részletességgel. További információ: www.canon-europe.com