A hagyomány újjáéledése, avagy élménytúra a javából!

A svéd Fjällräven Classic mintájára a magyarországi túrák támogatása is egyre fontosabb szerepet tölt be a cég életében. A Fjällräven Vándortúra célja, hogy újjáélessze a hazánkban is ismert vándortúrázás hagyományait, a természetbe való integrálódás ugyanis nem pusztán a test számára nyújt regenerálódási lehetőséget, de a szellem számára is üdítő élményt ad.

Az 5 napos túrán, melynek során minden egyes nap előre meghatározott távokat kell megtenniük a résztvevőknek, elsősorban nem a gyorsaság, hanem a természetben való kikapcsolódás élményekké való formálása számít igazán.

A hazai outdoor kultúrát meghonosítani kívánó túra egyik fontos és meghatározó jellemzője, hogy nem számol a szintidővel, tehát mindenki, aki megteszi a 110 km-es távot – legyen idős, fiatal, gyors vagy lassú –, elismerést és jutalmat kap. Ezen túl a résztvevők között a szervezők kisorsolnak egy svédországi Classic-ra jogosító regisztrációt, mely magában foglalja az utazás költségeit.

A túrára vonatkozó fontos információk:

Időpont: 2014. augusztus 26-a és 30-a között

Útvonal:

1. nap: Aggtelek – Gömörszőlős → Távolság: 21,6 km

2. nap: Gömörszőlős – Uppony → Távolság: 24,3 km

3. nap: Uppony – Szentlélek → Távolság: 18 km

4. nap: Szentlélek – Hollóstető → Távolság: 22,4 km

5. nap: Hollóstető – Felsőtárkány → Távolság: 22,3 km

A regisztrációról:

A Fjällräven Vándortúrán a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melynek díja: 19.990 Ft

A regisztráció tervezett megnyitása: 2014. július folyamán.

A Felsőtárkányban kialakított célnál egy fergeteges közös buli várja majd a távot teljesítő hétköznapi hősöket, ahol családtagjaikkal, barátaikkal, kollégáikkal merítkezhetnek meg a természet erőt adó közegében.

Bővebb információk:

http://www.fjallraven.hu/classic/vandortura