Tenerife bezöldül

A Kanári-szigetek legnagyobbika, Tenerife egyre inkább a fenntartható desztinációk és a környezetvédő utazás felé fejlődik, amiért idén elnyerte az AITO Zöld Díját is.

A Kanári-térség legnagyobb szigete, Tenerife egyre nagyobb hangsúlyt fektet a fenntartható utazásra. Az „örök tavasz hazája”, ahogyan Tenerifét néha becézik, a tengerpartok és a nemzeti parkok védelmét helyezi előtérbe.

„Annak ellenére, hogy a sziget nagyon népszerű a turisták körében, meg kell jegyeznünk, hogy területének több mint a fele nemzeti parki környezet. Nagyon fontos számunkra, hogy mind a gyönyörű belső földeket, mind a lenyűgöző tengerpartokat védelmezzük” – nyilatkozta Carlos Alonso, Tenerife turisztikai minisztere.

A szigeten eszközölt változások legfőbb szempontjai:

  • új turistaútvonalak kialakítása,
  • bálna- és delfinvédelem,
  • helyi tradíciók védelme fesztiválok, kiállítások és más események által,
  • a helyi vállalkozások támogatása.


2010-ben Tenerifén létrehoztak egy olyan települést, amely teljes egészében a megújuló energiákat használja fel, így nem termel szén-dioxidot a levegőbe. Ez azonban csupán a kezdet volt: a sziget folyamatosan igyekszik csökkenteni a nem megújuló energiák kiszipolyozását, és egyre több napenergiát és szélenergiát használ fel mind a hagyományos háztartások, mind a turizmus területén.

LiveTravelMountains