Zöld tippek Ausztráliában

Ausztráliába utaznál, és kifejezetten környezettudatos helyszíneket keresel? Akkor Port Macquarie a Neked való hely, itt ugyanis külön ötleteket is adnak arra, hogyan töltsd el utazásod napjait környezet közelben.

Port Macquarie nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az ide érkező turistáknak megmutassa a közeli természet szépségeit. Helyi őslakosok vezetik végig az érdeklődőt a parton és az erdőben – ők ismerik legjobban a környéket és a természeti különlegességeket. A parti túra egyike a város által összeállított zöld túráknak, de Port Macquarie-nek még a szállodái és kulturális programjai is mind a környezettudatos életre hívják fel a figyelmet.

„Port Macquarie-ben megtervezheted a saját zöld kalandodat” – kampányol a város mellett Linda Hall szóvivő. –„A környéken minden adott: aranyhomokú partok, fülledt esőerdők, gyönyörű folyótorkolatok, lélegzetelállító vízesések és változatos vadvilág.”

Túrák és nevezetességek

  • Bago Labirintus – Szereted a hatalmas kerteket? Akkor a Bago Szőlőlugas a Neked való hely a 2012 októberében megnyíló hatalmas labirintussal.
  • Amber Regeneráló Farm – A hasad a gyengéd? A farmon főzőleckéket vehetsz, reggeli és délutáni teázáson vehetsz részt, organikus, bioételeket fogyaszthatsz és relaxáló, gyógyító órákat is látogathatsz.
  • Madárles a Kooloonbung Patak Nemzeti Parkban – Szereted a madarakat? Látogass el a Kooloonbung Patak Nemzeti Parkba, ahol természetes bokros, lápvidék és mangroveerdő vár rád. Ez a terület több mint 165 madárfajnak ad otthont.
  • Öko és Történelmi Hajóút – Ha nem vagy tengeribeteg, vegyél részt ezen a különleges hajótúrán, ahol a régió történetéről és környezetvédelmi sajátosságairól tanulhatsz.

Szállás

  • Diamond Waters Faiskola és Nyílt Kert – Különleges, fákra épített házakban éjszakázhatsz, ha a faiskolát választod.
  • „Ózon” Szálláscsomag – Szereted a luxust, de az ökoutazásra is nagy hangsúlyt fektetsz? Akkor foglalj egy szobát a 4,5 csillagos Observatory-ban, ahol parti túrákra összeállított hátizsákokkal, környezetvédelmi könyvekkel és faültetéssel várnak Rád.

Kalandok

  • Koalakórház – Ez a vadvilág-kórház ellátja és megvédi a vad, sérült vagy befogott koalákat. Vegyél részt a minden nap három órakor kezdődő „Walk and Talk” (Sétálj és beszélj) túrán!
  • Sziklamedencék és Túraútvonalak a Willi Willi Nemzeti Parkban – Ez a park a piknikterületeiről, gyönyörű tavairól és a „Waterfall Walkról” (a vízeséseket bemutató túráról) híres.
  • Boorganna Természetrezervátum – Ez az ország egyik legrégebbi rezervátuma, népszerű turistaútja a Rawson vízeséshez.

További információért látogassatok el a Greater Port Macquarie Visitor Information Centre honlapjára.

Forrás: Traveling Greener