Lezárult a Prinz Gyula Földrajzverseny

A The Explorer által is támogatott, Prinz Gyula geológus, néprajzkutató emlékére rendezett földrajzversenyt idén 9. alkalommal rendezte meg a Püspökmolnáriért Egyesület.

Az immár 9. éve megrendezett, a The Explorer magazin által támogatott Prinz Gyula Földrajzverseny idén is lezajlott. Január 28-án, szombaton megrendezett díjkiosztóján a Püspökmolnáriért Egyesület röviden ismertette a tudós életútját, majd a község polgármestere, a vetélkedő diákok és a szervező egyesület vezetője megkoszorúzta a tudós emlékművét a Prinz Gyula ÁMK iskolája előtt. Ezt követően a résztvevők a földrajztudós szülőházán, a vasútállomás épületén elhelyezett emléktáblánál emlékeztek.

A 9. Prinz Gyula Földrajzverseny díjkiosztójára ez után került sor. A verseny helyezettjei:

  1.  Szabó Tímea
  2. Török Bálint
  3. Nagy Szilárd
  4. Korándi Milán
  5. Kránitz Zsófia
  6. Szabó Tamás
  7. Pásti Tünde
  8. Hermán Alíz
  9. Holczer Zsolt
  10. Frank Kornélia
  11. Márkus Zoltán
  12. Antal Bálint
  13. Kolompár Dániel
  14. Meskó Kíra
  15. Kallós Amanda

A vetélkedő 7-8. osztályos diákokat könyvekkel, ismeretterjesztő folyóiratokkal, filmekkel és térképekkel jutalmaztuk. A rendezvény végén a tudós munkásságát bemutató kiállítást tekinthették meg az érdeklődők.

Prinz Gyula élete szorosan kapcsolódik a község életéhez, hiszen az elismert tudós, geológus 1882. január 11-én született Rábamolnáriban, amai Püspökmolnáriban.