A vietnámi Ninh Van Bay

Az elmúlt másfél évtizedben az utazási igények jelentősen megváltoztak, egyre nagyobb hangsúlyt kap az „érintetlen természet” felkeresése, amellyel az ökoszemlélet is jelentős fejlődésen ment keresztül. Míg a 90-es év vége felé elég volt a két kezünk, hogy megszámoljuk hány ilyen szálláshely van a világban, mostanra már gyakorlatilag nincs olyan szeglete a Földnek, ahol ne lehetne ökoszállodákra bukkanni. A The Explorer ezek közül mutat be hetente egyet.

„Az ökoturizmus célszerű utazás, mely a kultúra és a történelem megértésére épít, miközben azt az ökorendszerbe integrálja és gazdasági hasznot hoz, ami ösztökéli a megőrzést […] Az ilyen típusú utazás hosszú távú fennmaradása összekapcsolódik a természetes források létezésével.”

Joe Bandy: Managing the Other of Nature

SIX SENSES Ninh Van Bay, Vietnám

A luxus és a természet harmóniája testesül meg a dél-vietnami Ho Chi Minh -városától (régi nevén Saigon) 450 km-re és 20 perc hajóútra lévő Six Senses Nunh Van Bay környezettudatos és a jelenlegi öko trendeknek maximálisan megfelelő villáiban.

A sziklás tájba illeszkedő 58 minden igényt kielégítő, különböző méretű villák kialakításában a hagyományos vietnámi építészet jelei és a helyi anyagok, a kő és fa használata dominál. Azonban a fenntarthatóság eszméje nem áll meg ennyinél, különös figyelmet fordítanak az energiahatékonyság, a vízvédelem, a hulladékkezelés, hulladékcsökkentés és újrahasznosítás, a biodiverzitás megőrzésére és helyreállítására mind az üdülőhely, mind a környező területeken, bevonva és egyúttal érdekelté téve a helyi közösségeket.

Six Senses Ninh Van Bay

Ninh Van bay, Ninh Hoa, Khanh Hoa, Vietnam

Tel: (+84) 58 372 8222, Fax: (+84) 58 372 8223

Kepek: www.sixsenses.com