Ökoszállók a világ körül – Bodóország bioházai

Játszva pihenni 10 hektáros zöld parkban, allergiamentes, nádtetővel borította vályogházakban Hévíztől mindössze 1 kilométerre. Az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort a hazai ökoszálláshelyek úttörőjének számít: 2006-ban Magyarországon elsőként nyerte el az Európai Ökocímke használati jogát, melyet csak olyan szálláshely kaphat meg, amely szigorú kritériumok alapján környezetvédelmi szempontból a legjobbak közé tartozik.

A minősítés elnyerése nem csak marketing szempontból előnyös, de gazdasági jelentősége is van, mert a megújuló energiaforrások alkalmazásával, energiatakarékos berendezésekkel, víztakarékos csapokkal felszerelt, az esővizet is hasznosító, a környezetre veszélyes tisztítószerek és növényvédőszerek használatának kerülésével, hulladékképződés csökkentésével, helyben termelt élelmiszereket kínáló szálláshelyek jelentősen tudják csökkenteni kiadásaikat és működésük káros hatását a környezetre.

Az Európai Ökocímke elnyerése megkívánja az alkalmazottak és a vendégek környezetvédelmi szemléletformálását is.

A Kolping Hotel azonban elmondhatja magáról, hogy nem csak a környezet, de a család barátja is, igazi családbarát szálláshely kiváló wellness és spa szolgáltatásokkal már pár hónapos baba kortól. A gyermekek számára létrehozták képzett gyermekfelügyelők óvásával Bodóországot, mely az ország legnagyobb szállodai játszóháza egy két szintes beltéri játszóbirodalommal, többekközött 4 méter magas csúszdával, szabadtéri családi élményfürdővel, ahol minden korosztály 0-tól 18 éves korig garantáltan megtalálja a magának való mókát, míg, ha túl sok lenne a gyerekzsivajból, a felnőttek pihenése, kényelme is biztosítva van a számukra kialakított gyermekmentes zónában.

A különböző stílusú, fekvésű, méretű és variálható, egymással összenyitható szobák és apartmanok mellett 82 m2-es 2-8 fő pihenésére alkalmas, tájba illeszkedő bioházak is foglalhatóak, melyekhez terasz és körülbelül 400 m2-es zöldfelület is tartozik. A házak különleges építőanyagból, vályogból készültek, melyek speciális klímát biztosítanak, ami allergiára érzékenyeknek is kiváló. Hangulatfokozóként minden bioház lakókonyhájához kemence/cserépkályha is tartozik.

A Kolping Hotelre valóban igaz, hogy a legkisebb is számít.

Kolping Hotel Spa & Family Resort – 8394. Alsópáhok, Fő u. 120.