Értékelni Budapestet

Sokszor halljuk, hogy fővárosunk igazi szépségét soha nem azok értékelik, akik benne élnek, hanem azok, akiknek csupán utazásuk során néhány napig adatik meg az, hogy beszippantsák magukba az igazi pesti életérzést. Létezik azonban egy blog, amely igyekszik mindkét kategóriába tartozók szemét felnyitni Budapest csodáira.

A Budapest Daily Photo 2006 augusztusában indult útnak – Zsolt, a város szépségei iránt fogékony amatőr fotós alapította. Hamarosan csatlakozott hozzá későbbi felesége, Zannnie, aki szingapúri, de Budapesten él.

Közös céljuk, hogy felnyissák az emberek szemét fővárosunk olyan helyszíneire, amelyek nincsenek benne minden turisztikai katalógusban – a rejtett csodákra, gyönyörű épületekre, hangulatos parkokra és csodálatos kilátásokra, amelyek mellett néha hajlamosak vagyunk észrevétel nélkül elsétálni. Emellett a kulturális- és sportprogramokra is nyitva tartják szemüket: fotóztak már koncertet, biciklis felvonulást, tüntetést is.

A blogra vendégfotósokat is várnak – bárki küldhet be fotót, amely Budapestet ábrázolja, legyen az egy panorámakép a Parlamentről, vagy egy közeli az egyik eldugott körúti lépcsőház érdekes szobráról.

A két fotós a fővárost bemutató képek mellett gasztronómiai cikkeket ír, valamint külön listákat is összeállít a Budapestre látogató külföldi turisták számára – méghozzá olyanokat, amelyek nem a kötelező köröket futtatják velük, hiszen ezeket a helyszíneket bármelyik turistakönyvben megtalálhatják. Valójában Budapest több, mint a Parlament, a Citadella, a Margitsziget és a Bazilika – sokkal-sokkal több.

A blogért kattints ide!