Légy Te az év természetfotósa!

Huszadik alkalommal nevezheted fotódat a Magyar Természetfotósok Szövetsége és a GDF SUEZ közös versenyén, a rangos Év Természetfotósa Pályázaton. 

Hazánk, Magyarország, a Kárpát-medencei ökorégió és Földünk természeti értékeinek, csodálatos tájainak, egyedülálló élővilágának és a természet ritka pillanatainak bemutatásán keresztül a természetvédelmi és biológiai ismeretterjesztés, a társadalom szemléletformálása és esztétikai értékítéletének fejlesztése érdekében, a Magyar Természetfotósok Szövetsége -naturArt, immár huszadik alkalommal névadó támogatójával, a GDF SUEZ-zel meghirdeti Magyarország legnagyobb természetfotó pályázatát.

A 2011-es Év Természetfotójának tulajdonosa és az Év Természetfotósa, Haarberg Orsolya

Idén a minden évben megjelenő Az Év Természetfotósa, Az Év Ifjú Természetfotósa, Az Év Természetfotója mellett az év legjobb búvárfotósát is díjazzák, új kategóriaként pedig megjelent a fekete-fehér fotográfia is.

A pályázat rendezői  kategóriánként az első három helyezett fotót díjazzák. Az ifjúsági kategóriában az a pályázó nyeri el „Az Év Ifjú Természetfotósa“ címet, aki a legeredményesebben szerepel a pályázaton. A kategóriák díjazottjai pénz-, illetve tárgyjutalomban részesülnek. A kiosztásra díjak összértéke mintegy 1.500.000 Ft. A pályamunkákat a naturArt Elnöksége által felkért, a természetfotózás gyakorlatában jártas hazai és/vagy külföldi neves szakemberek bírálják el. A zsűrizés második és harmadik fordulója nyilvános, annak teljes menete on-line követhető az Interneten.

A pályázati feltételekről és a kategóriákról bővebben ide kattintva olvashattok.

Főkép: Nagy Zoltán Gergely – Varjúdominancia (a tavalyi év A madarak viselkedése kategóriájának győztese és a Dr. Tildy Zoltán-díj tulajdonosa)

Kapcsolódó cikkek:
Fagyálló fényképezőgép a Pentaxtól
Fotópályázat a szélenergiáról
Káprázatos éjszakai fotók Földünkről