A bécsi éti csigák fesztiválja

A bécsi éti csigák igazi delikátnak számítanak. Fogyasztásuk komoly gasztronómiai múltra tekint vissza és már a középkorban is tápláló, egészséges ételként tartották számon. A Bécsi Csigafesztivál ezt a csaknem elfeledett specialitást állítja a középpontba.

A bécsi gazda, Andreas Gugumuck a város déli részén található 400 éves gazdaságában tenyészt éti csigákat és látja el ezzel az ínyencséggel a helyi csúcsgasztronómiát. A csigatenyésztő a DiningCity online étteremkalauzzal közösen szervezi a Bécsi a slow food és a bécsi konyha jegyében tartott Csigafesztivált, amelyre 2012. október 1-től 7-ig várják az érdeklődőket. Valamennyi szakács saját csigarecepttel vesz részt a fesztiválon, az érdeklődők pedig ezen a honlapon választhatják ki a legjobb recepteket.

Kimagasló minőségének köszönhetően a bécsi éti csiga különleges terméknek számít és tagja a Slow Food Szervezetnek is, amely célja, hogy újra helyet biztosítson a piacon a hagyományőrző kézműves termékeknek, a régi kultúrnövényeknek vagy veszélyeztetett haszonállatoknak. A bécsi éti csigát már a középkorban tápláló és egészséges ételként tartották számon, a Carnuntumban élő rómaiak is előszeretettel fogyasztották. Bécsben a csigát elsősorban böjti ételnek tekintették, leginkább főzve, fokhagymás vajba forgatva, sörtésztába mártva, majd forró olajban kisütve került az asztalra

Bécsi Csigafesztivál

2012. október 1-7.