Bormustrát rendeznek Székesfehérváron

Első alkalommal rendezik meg a székesfehérvári bormustrát a Hiemer-házban, a pénteki rendezvényen nyolcvan borászat mintegy kétszáz bora mutatkozik be.

Az első Hungaricum Bormustra elnevezésű rendezvényt Keszthelyen rendezték két évvel ezelőtt, amely nagy sikert aratott a szakma és a látogatók körében is. A főszervezők ezt a hagyományt folytatva szeretnék Székesfehérváron is elindítani az eseménysorozatot, amelynek első állomása lesz a pénteki seregszemle.

Őshonos magyar és magyar kutatók által nemesített szőlőfajták és az ezekből készített borok állnak a program középpontjában. A bemutatkozó nyolcvan borászat nemcsak termékeivel lesz jelen, több borász személyesen mutatja be kedvenc fajtáit. A rendezvény fővédnöke Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, míg a szakmai fővédnökséget id. Kamocsay Ákos borász vállalta.

Szakmai beszélgetésekkel, borászok előadásaival, kiállítással is várják az érdeklődőket. A délután folyamán Brazsil József a Veszprémi Egyetem Georgikon Mezőgazdaság-tudományi Kar adjunktusa badacsonyi magyar fajtákról, Szentesi József, a Borászok borásza 2012 címet elnyert borász a magyar szőlőfajtákról, míg Miklós Csaba móri borász Tradíció és marketing a borászatban címmel tart előadást.

Részleteket ide kattintva olvashattok!

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek:
Fotófesztivál Londonban
Októberi fesztiválok a világ minden táján
“Jégre viszik” a Kutatók Éjszakáját