Újra itt a Red Bull Illume

Red Bull Illume az érdekes és lélegzetelállító fotók gyűjtőhelye és versenye. Célja, hogy bemutassa a legizgalmasabb és legkreatívabb extrémsport fotóit művészetként és ez által az egész világ megismerhesse a világ akciósportjait. A sikeres 2010-es évet követően immáron második alkalommal a Leica a hivatalos partnere a Red Bull Illume akció és extrém sportfotó pályázatnak.

2007 és 2010 után harmadik alkalommal rendezik meg a Red Bull Illume-ot, ahova idén is több ezer pályamunkát várnak. A 10 kategória legjobb 50 alkotását és az 1 győztest a világ legelismertebb magazinjainak képszerkesztőiből álló zsűri választja ki. Az 50 legjobb művet egy egyedülálló világkörüli éjszakai fotókiállítás keretében tekintheti majd meg a nagyközönség. A fotópályázat győztese egy vadonatúj Leica S kamerával, míg a kategória-győztesek egy-egy Leica X2 modellel gazdagodnak majd.

A meghirdetett 10 kategória: lifestyle, playground, energy, spirit, close up, wings, sequence, new creativity, experimental és illumination. 2010-ben 112 országból összesen 4,773 pályamű érkezett be, amelyek közül Chris Burkard került ki győztesen a Perfect Day című alkotásával. A 24 éves profi fotós fényképe Peter Mendria szörföst örökítette meg, ahogy a chilei partoknál az aranyló napsütésben siklik a hullámokon.

„A Red Bull Illume az egyik legjobb verseny a világon” – mondta Paul Sanders a The Times szerkesztője, aki a 2007-es és 2010-es évi verseny egyik zsűrije volt. „Egyszerűen elkápráztatott a képek minősége, változatossága és az alkotók kreativitása.”

A versenyre nem csak drámai képek beérkezést várják, mivel nem csak a technikai megvalósításokat és a kompozíciót pontozzák, hanem számít a saját személyes benyomás is, illetve, hogy milyen hatással van az adott fotó a zsűri tagjaira.

A pályaműveket 2012. december 1-től 2013. április 30-ig lehet beküldeni. A Red Bull Illume pályázatról szóló további információkért látogass el www.redbullillume.com honlapra.

Forrás: Red Bull Hungary
Kép: Chris Burkard 

Kapcsolódó cikkeink:
Klímavédelmi Fotópályázat
Légy Te az év természetfotósa!
Fotópályázat a szélenergiáról