Megnyílt a repüléstörténeti kiállítás az Europarkban

„Ha egyszer megízlelted az repülést, utána úgy fogsz járni a földön, hogy szemed az eget fürkészi, mert ott voltál fent és oda vágysz vissza.” Ebben a szellemben nyílt meg október 11-én az Europark Bevásárlóközpont interaktív repüléstörténeti tárlata, ahol az érdeklődők betekintést nyerhetnek a repülés kulisszái mögé: érdekes információkat tudhatnak meg a repülés történetéről, s a kiállított tárgyak megtekintése mellett ki is próbálhatják azokat.

Tudod, hogy néz ki egy csillagmotor? Szeretnél megismerkedni a repülés magyar vonatkozásaival? Kipróbálnád a felhajtóerő-mérőt? Beleülnél egy igazi katapultba? A repülés világa megannyi csodát rejt, melyek felfedezése izgalmas, érdekes kaland. Az Europarkban nyílt kiállítás most gyermekek és felnőttek számára egyaránt lehetőséget nyújt, hogy megismerhessék az ég meghódításának állomásait a repülés megszületésétől a jövőben várható fejlesztésekig.

Október 11-én délután Gajda Péter, Kispest polgármestere Czigány Ildikóval, hazánk első női pilótájával és Schönhauer Andrea centervezetővel ünnepélyes keretek között nyitotta meg az ingyenes tárlatot, mely közel három hétig, október 28-ig várja az érdeklődőket.

Tipp: Emberek Aranyban

A bevásárlóközpont különböző pontjain interaktív szigetek, repülőgépmodellek és lebegő makettek fogadják a látogatókat, akik elmerülhetnek a repülés rejtelmeiben. Többek között kipróbálhatják a felhajtóerő-mérőt, mely során kiderül, hogy lábmeghajtással a felemelkedéshez szükséges erő hány százalékát tudják produkálni; beülhetnek egy félbevágott vitorlázó repülőbe, motoros sportrepülőgépbe, vagy igazi katapultba is; és megismerkedhetnek a repüléshez kapcsolódó magyar sajátosságokkal egy gép törzsében berendezett kivételes tárlaton.

Czigány Ildikó, hazánk első női pilótája

Tipp: Népszerű a Tisza-tavi Ökocentrum

A látogatók a frissen szerzett tudással az Europark honlapján értékes nyereményekhez juthatnak: az egyik fődíj egy családi túra a Ferihegy Repülőgép Emlékparkba.

Forrás: Europark