Változatos téli élmények Karintiában

Azok a családok, amelyek az Alpok napfényes déli oldalán töltik téli üdülésüket, garantáltan hóbiztos és széles sípályákra, valamint szívből jövő vendégszeretetre számíthatnak. Bad Kleinkirchheimban a gyermekek a „Familien-Euro” ajánlatnak köszönhetően kedvezményes áron üdülhetnek.

Karintia rendkívül kedvező földrajzi fekvéssel büszkélkedhet: az Alpok déli oldalán, az Alpok-Adria térségben található tartományban az átlagosnál jóval több a napsütés, télen pedig enyhe, ugyanakkor kimondottan hóbiztos klíma jellemző. Ez természetesen az itt élőkre is hatással van. Nem csoda tehát, hogy a karintiaiak olyan életvidám emberek. A jó hangulat pedig köztudottan ragadós. Megérkezni és újjászületni – Karintiában vidám élmények gondoskodnak róla, hogy ez az ígéret valóra váljon.

Tipp: A világ legfurcsább szállói – 1. rész

Síelés családoknak, ínyenceknek és újrakezdőknek

Karintia sípályáit elsősorban azok a síelők töltik meg, akiknek a szabad levegőn történő könnyed mozgás és az élet élvezete áll a téli üdülés középpontjában. Karintia ezért különösen a családok körében vált kedvelt téli üdülőhellyé. A Karintiában és Kelet-Tirolban található 31 síterep több mint 1000 kilométernyi tökéletesen karbantartott sípályája között végül is mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. A kínálat a hangulatos családi sípályától a buckás pályáig, a freeride arénáktól a nagy műgonddal kialakított és karbantartott funparkokig terjed.

„Familien-Euro”ajánlatcsomag Bad Kleinkirchheimban

Az Alpok déli oldalán, a karintiai Nockberge hegységben található Bad Kleinkirchheim egyedülálló alpesi élményeket kínál az üdülővendégeknek. A „Familien-Euro” ajánlatcsomagnak köszönhetően idén egy igazán különleges ajánlat várja itt a családokat: a 12 éven aluli gyermekek naponta mindössze egy euróért síelhetnek Karintia egyik legnagyobb síterepének tökéletesen karbantartott sípályáin. Ráadásul a sí- és snowboardfelszerelés, valamint a mindennapos síszerviz ingyenesen jár. További részletek az ajánlatról és az akcióban résztvevő szálláshelyek listája megtalálható az alábbi honlapon: www.familien-euro.at

Síoktatás garantált sikerrel

A karintiai síiskolák kurzusának köszönhetően mindenki gyorsan megtanulhat síelni. Ezért az idei téli szezon kínálatában is szerepel a síoktatás garantált sikerrel. A speciális kurzuson résztvevők három nap alatt megtanulnak annyira síelni, hogy egy kék pályán problémamentesen le tudnak siklani. Az oktatás ára felnőtteknek és gyermekeknek egységesen 129 euró. Amennyiben valakinek három nap után sem sikerül megtanulnia síelni, az visszakapja a síoktatás árát. A szakképzett karintiai síoktatóknál azonban a kezdő síelők olyan jó kezekben vannak, hogy aligha lesznek olyanok, akiknél érvénybe lép majd a garancia.

Tipp: Téged is vár a 2013-as Put Foot Rally!

Különc kikapcsolódás

Karintiában azok is megtalálhatják a számításaikat, akik a sípályáktól távolabb keresnek kikapcsolódási lehetőségeket. Karintia több mint 200 tavával valóságos földi paradicsom a korcsolyázók, jégtekézők és jéggolfozók számára. Az egyik legnagyobb jeges attrakciónak a Weissensee számít, amely 6,5 négyzetkilométernyi jégfelületével Európa legnagyobb természetes jégpályájának számít. Karintia már régóta kedvelt célpontja a sítúrázóknak is, a megfelelő változatosságról pedig fektetett nyomtávú sífutópályák, kivilágított szánkópályák és hótalpas túraösvények gondoskodnak. Aki garantáltan maradandó élményekre vágyna, az huskyfogattal vághat neki a hófödte téli tájnak vagy részt vehet egy holdfényes téli túrázáson.

Karintia meglepő és kényeztető is egyszerre

Karintiában minden megtalálható, amit egy jól sikerült téli üdüléstől elvárunk. Sőt, Ausztria napfényes tartománya ennél jóval többet is kínál: a falusi üdülés során például stoppoló szemináriumon vehetünk részt, a „vidéki ráncfelvarrás” alkalmával friss tejsavóban fürdőzhetünk – ami a fiatalság különleges forrása – vagy a hangulatos családi hotelekben teljes körű gyermekfelügyeletet is igénybe vehetünk.

Az Alpok déli oldalán különleges élmények várnak ránk a kulináris kalandozások alkalmával is. Nem kell mást tennünk, mint helyet foglalunk egy terített asztalnál, nyitottnak lenni a bennünket érő impulzusokra és a helyiekkel közösen a vidék legszebb helyein fedezni fel az Alpok-Adria térség egyedülálló kulináris kínálatát, amelyre a friss, regionális termékekből készült ételek a jellemzőek.

Tipp: A legőrültebb ejtőernyős ugrások

Építészeti remekmű és wellnessoázis egyben: az új Karintia termálfürdő

Milyen is lenne egy téli üdülés szaunázás vagy termálfürdőzés nélkül? Karintiában erről sem kell lemondanunk! Idén egy igazán különleges wellnessoázis kezdi meg első téli szezonját: a Warmbad-Villachban található, teljes mértékben felújított és átépített Karintia termálfürdő új mértéket teremt a wellness terén. Nemcsak első osztályú wellnesskínálatával bűvöli el a látogatókat, hanem különleges építészeti megoldásaival is kitűnik versenytársai közül. A közeli Dobratsch hegy jellegzetes formáját visszatükröző wellnessoázisban igazán különleges kikapcsolódásban és tökéletes ellazulásban lehet részünk.

Karintiai fürdőház a Millstatti-tó partján

Ősszel nyitották meg az első karintiai fürdőházat, amelyet természetbarát passzív technológiával építettek fel a Millstatti-tó partján található Millstattban. A különleges fürdőháznak köszönhetően a tóparti wellness immár minden évszakban lehetséges. A tóparti fekvésnek és a hatalmas, üvegből készült homlokzatnak köszönhetően a tóra nyíló zavartalan kilátás igazán egyedülálló élménnyel ajándékozza meg a vendégeket. Amikor a vendégek a 35 ºC hőmérsékletű szabadtéri medencében úsznak, olyan érzésük lehet, mintha közvetlenül a tóban lubickolnának. A fürdőházban a szaunák mellett tágas masszázs- és szépségápoló részleg csábít ellazulásra.

Kellemes légkör

A vendégeknek Karintiában igazán különleges kényeztetésben és ellazulásban lehet részük a számtalan szállodai wellnessajánlatnak köszönhetően is. Az olyan hagyományőrző wellnesskezelésekkel, mint a fenyőágakkal végzett gőzfürdő, a havasi macskagyökér-kivonattal végzett masszázs vagy a szénafürdő, ugyanolyan jól ellazulhatunk, mint a Bad Kleinkirchheimban található Római termálfürdő különleges légkörében. Kihagyhatatlan program a wellness szerelmeseinek a Pressegger See-n található úszó szauna – a tó jéghideg vizében történő megmártózás feledhetetlen élményt jelent. Aki kevésbé sokkoló lubickolásra vágyna, az a Turracher Höhén található Hotel Hochschober vagy a Millstatti-tó partján működő Hotel Koller fűtött vizű tavi fürdőjében merülhet a vízbe.

A téli élmények már foglalhatóak!

www.kaernten.at