Tervezz a természetért!

A WWF és a Threadless közös tervezői pályázatot hirdet, amelyen bárki kiélheti kreativitását egy jó ügy érdekében. A legjobb terv gazdája értékes jutalmat kap, arról nem is beszélve, hogy munkáját viszont láthatja a Threadless neves dizájnereinek alkotásai között pólókon, bögréken és táskákon megörökítve. A nyertes alkotással ellátott pólók árának 25 %-a pedig a WWF-hez kerül, ezzel támogatva a szervezet természetvédelmi munkáját.

A Threadless online közösség kiemelkedően tehetséges fiatal urban tervezők gyűjtőhelye, akik elgondolkodtató, vicces, olykor sokkoló, de minden esetben kreatív munkáikkal teszik érdekesebbé az egyébként egyszerűnek tűnő póló – farmer ruhakombinációkat. Ezek az egyedi tervezésű felsők kifejezik viselőjük egyéniségét, és most már azok is bátran viselhetik majd őket, akik a természetvédelem fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet.

Tipp: Zöld macska

A WWF és a Threadless ugyanis összefogott és egy kreatív pályázat keretében keresik a 2013-as év új dizájnját, amelynek mottója: Megóvni bolygónk élővilágát! Ebben a témakörben engedheti szabadjára fantáziáját a vállalkozó kedvű tervező, aki nem kell, hogy képzett művész legyen, hiszen már számtalan példát láttunk arra, hogy zseniális alkotások születnek az adott területen tapasztalatlan tehetségek keze nyomán. A győztes jutalma azonban nem csak a dicsőség lesz, hiszen a fődíj 1000 dollár, ezen felül pedig a tudat, hogy Ő is hozzájárul Földünk megmentéséhez.

„Alig várjuk már, hogy beérkezzenek az első pályaművek. Számunkra ez legalább akkora izgalom, mint a nevező művészeknek. Remek érzés belegondolni, hogy a következő évben a Threadless eddig is elképesztően színes dizájnjai között ott lesznek azok is, amelyeket a természeti értékeink védelme ihletett, és kifejezi mennyire fontos bolygónk élőhelyeinek megóvása.” – mondta el a pályázatról Oscar Soria, a WWF nemzetközi kommunikációs igazgatója.

Tipp: Eljött a cselekvés ideje – WWF

„Számunkra megtiszteltetés egy olyan nagy múltú szervezettel együtt dolgozni, mint a WWF. Biztos vagyok benne, hogy a dizájner világot meg fogja mozgatni ez a pályázat, és néhány héten belül elképesztő alkotások érkeznek majd, amelyekből még nekünk is nehezünkre esik majd választani.” – tette hozzá Christian Picciolini, a Threadless közösségi koordinátora.

A pályaműveket 2012. december 19-ig lehet leadni a Threadless weboldalán. A részleteket ide kattintva találhatod!