Explorer bemutatóterem

KJ20x8.2B KRSD 2/3” HD objektív

KJ20x8.2B KRSD 2/3” HD objektív

A Canon bejelentette új, KJ20x8.2B KRSD jelű termékét – egy sokoldalú, 2/3” HD zoom objektívet, amely kiváló teljesítményt nyújt kompakt, könnyű kivitele ellenére. Az elsőrendű objektívjeiről méltán híres Canon egy olyan új objektívet kínál elérhető áron operatőrök számára, amely kiemelkedő minőségének köszönhetően hű társ lehet esküvők, céges események, dokumentumfilmek rögzítése során.

A KJ20x8.2B KRSD lenyűgöző specifikációkat kínál olyan kompakt kivitelben, ami garantálja a páratlan teljesítményt és kezelhetőséget. A 20x zoom objektív 1,0 má-sodperces maximális sebességgel képes végighaladni a teljes zoomtartományon, a minimális tárgytávolság pedig 0,9 m (makróval 10 mm). A fókusztávolság az extra széles látószögű, 8,2 mm-től (60,7 fokos látómező vízszintesen, 16:9 képarány mellett) egészen 168 mm-ig terjed, amihez egy f/1,9-es maximális reflektív rekesz társul a kiváló felvételi lehetőségek érdekében – mindez csupán egy 1,25 kilogrammos vázban.

Versenytársakat felülmúló teljesítményű objektív

Az új objektívet úgy tervezték, hogy kategóriájában egyedülállót nyújtson. A teljes képsíkra kiterjedően az MTF szorosabb határok között tartásával, a kromatikus aberráció minimálisra csökkentésével és a kép kontrasztjának maximálisra növelésével ez az objektív rendkívül éles képeket biztosít.

A kontraszt maximális a csillogások, a belső tükröződések és a fátyolos csillogás lényeges csökkentése révén. Az objektív geometriai torzítása csekély a széles látószögű beállítások esetén is, a spektrális átvitel pedig megfelel a HDTV kolorimetriai szabványainak. A relatív fényeloszlás a nyitottabb rekeszbeállításokhoz, az egységes fényességhez, a kiváló képélességhez és nagy kontraszthoz van optimalizálva, így az operatőrök bizonyosak lehetnek afelől, hogy élénk, tiszta HD-képeket fognak készíteni.

Vezető technológiák a kristálytiszta képekért

A Canon KJ20x8.2B KRSD kiemelkedő optikai paraméterei a Canon egy sor műszaki újításának köszönhetők. Az új optikai kialakítás „titka” a precíziós lencsetagok és a többrétegű bevonatok mellett a Canon Internal Focus nevű rendszere – egy „lebegő” (floating) optikai rendszer, mely jelentős mértékben javítja a kromatikus aberrációt. Az objektív része a Shuttle Shot, ez a speciális, digitális mozgatórendszer, amellyel pre-cízen lehet zoomolni az előre beállított fókusztávolságok között, akár azonnal is, ami-kor csak szükség van rá.

Szilárd, megbízható, strapabíró és környezetbarát

A KJ20x8.2B KRSD a Canon szabványainak megfelelően készült. Felhasználóbarát funkciók sora segíti a munkát úgy, mint például az objektívre ergonomikus, 12,5 fokos szögben felszerelt, kompakt meghajtó egység, ami használat közben javítja az egyensúlyt és a komfortérzetet. Mint a Canon összes modern objektívje, ez termék is a környezettudatosság jegyében készült minden, a környezetre káros anyag kihagyá-sával. Felsőkategóriás kivitele révén az objektív igen sokféle helyzetben nagyszerűen használható – kiemelkedő rugalmassággal egészítve ki a kiváló teljesítményt.

2012.12.19.