Explorer bemutatóterem

Vincent Van Gogh Álmai

Vincent Van Gogh Álmai

November végéig még látható az egyedülálló “Vincent van Gogh álmai” című kiállítás a VAM Design Centerben (Budapest, 1061 Király utca 26.) A sztárok által is megcsodált tárlat különlegességét a 3D-s installációk adják.

Május végén érkezett az amszterdami Beurs van Berlage falai közül Budapestre az eddigi legnagyobb, több mint 200 digitálisan felújított képet számláló, részben 3D animációban is megtekinthető “Vincent van Gogh álmai” kiállítás. Az elmúlt hónapokban a tárlat hatalmas sikert aratott a fővárosban, a Múzeumok éjszakáján kamarazenével ünnepeltek, az Abszint Estek pedig sztárvendégeket vonzottak.

A kiállítás ötletgazdája a Holland Melcher de Wind, aki már a megnyitón hangsúlyozta, hogy Vincent Van Gogh nagy álma volt, hogy egyszer az összes képét egy helyen láthassa a közönség. Az évtizedek alatt azonban a képek szétszóródtak, megsérültek, eltűntek, de hála az új digitális technikának, a Király utcai kiállítótérben ismét egymás mellett sorakozhatnak. Van Gogh ennyi művét még soha nem lehetett egy helyen megtekinteni. Ráadásul a tárlaton a festő öccsével, Theo-val folytatott levelezése vezeti végig a látogatót, így alaposan megismerhető az egyedülálló művész életútja, gondolatai, kétségei is.
A tárlat különlegességét a 3D-s szobák adják. Élethűen elevenednek meg a legismertebb festmények a 3D-s szemüvegek és a háromdimenziós képet vetítő Samsung Smart TV-k segítségével.

Helyszín: VAM Design Center (1061 Budapest, Király utca 26.)

2013.10.16.