Tarts velünk az Ezerhegy földjére!

A polgárháborúktól szabdalt Ruanda ma már teljesen biztonságos, egzotikus turistacélpont, tökéletes választás a természet szerelmeseinek. A The Explorer World Travellel akár saját szemeddel is megcsodálhatod ezt a lenyűgöző vidéket.

Ruanda Magyarországnál három és félszer kisebb ország Afrika középső részén, az Egyenlítőtől délre. Neve bantu népnevet őriz. Az egykori német gyarmat 1920 és 1962 között – Népszövetségi, majd ENSZ gyámsági területként – belga fennhatóság alá tartozott. Függetlenségét 1962-ben kiáltotta ki. Az ország felszínének zömét a Kelet-afrikai-magasföld uralja, amelyet nyugatról a Kivu-tó árka, északon pedig a vulkanikus Virunga-hegység határol.

A korábbi Albert Nemzeti Park, amely ma Virunga Nemzeti Park névre hallgat, kiemelkedő változatosságú élőhelyeket rejt, a mocsaraktól és sztyeppéktől a több mint 5000 m magas Rwenzori-hegység hómezőiig, megdermedt láva borította síkságoktól a tűzhányók oldalát borító szavannákig.

Tipp: Gyere velünk a lenyűgöző tepuik földjére!

Különleges élőlényei a híres hegyi gorillák, amelyek az IUCN Vörös Listája szerint fokozottan veszélyeztetettek. A fokozott természetvédelmi aktivitás miatt azonban – a 2004-ig tartó folyamatos lázongások ellenére – sikerült megőrizni, sőt, szaporítani populációjukat.

A Virunga Afrika legelső nemzeti parkja,  1925-ben hozták létre. 1979-ben vették fel a világörökségi helyszínek, majd 1994-ben a veszélyeztetett világörökségi helyszínek listájára.

Tipp: Ide utazz, ha állatlesre mennél!

A Manyara-tó Nemzeti Park flamingópopulációjáról a leghíresebb.  A névadó Manyara-tó lenyűgöző, festői látványt nyújt, ahogy még a híres író, Ernest Hemingway is fogalmazott: “a legszebb, amit Afrikában látni”. A nemzeti park igazi szafari-élményt nyújt azoknak, akik a valódi, ősi Afrikát szeretnék látni.

UNESCO világörökségi helyszín még a Ngorongoro Természetvédelmi Terület is, amely része a serengeti ökoszisztémának. Nevét a híres Ngorongoro-kráterről kapta, és Tanzániában ez az egyetlen természetvédelmi terület, amely védelmet nyújt a vadon élő állatoknak. A maszájok földjén lehetőség van megfigyelni az 5 nagyvadat: az elefántot, a bivalyt, a leopárdot, a fekete sörényű oroszlánt és a ritka fekete rinocéroszokat is.

→Meglátogatnád a lenyűgöző tepuik földjét? Kattints ide, és böngészd át a programot!←