A Loire-völgyi kastélyok nyomában

2000-ben a Loire-völgye felkerült az UNESCO világörökség listájára is a kulturális tájegység kategóriában. Minden egyes kastély egyedi hangulatával bűvöli el a látogatókat. Évente turisták millióit nyűgözik le a fejedelmi és pompás királyi lakhelyek.

6 kastély 6 különleges élmény: Amboise-i királyi kastély, Blois királyi kastélya, Chambord Nemzeti Birtoka, Chaumont-sur-Loire kastély, Chenonceau-i kastély és Clos-Lucé kastély.

Amboise-i királyi kastély


Párizstól egy órányira, a Loire völgyének szívében található Amboise, a világörökség része, egy bájos történelmi helyszín, melynek legfontosabb része a királyi kastély.

Blois-i királyi kastély


A Loire völgyének első kihagyhatatlan helyszíne Párizs felől közelítve, a Blois királyi kastély, mely a Loire menti kastélyok történelméről és művészetéről nyújt egy igazi panorámát, és ez csakugyan a legjobb kezdet a látogatáshoz.

Chambord kastély


Chambord része az UNESCO világörökségének és a francia reneszánsz kiemelkedő történelmi helyszíne. A túlzások kastélya, az egyik legnagyobb és legfenségesebb francia műemlék.

Chaumont kastély


A Loire folyó fölé magasodó területen fekszik, mint egy kilátóból, innen nyílik az egyik legszebb panoráma a folyóra. A Chaumont-sur-Loire terület 32 hektáron terül el és évente több mint 385 000 látogatót vonz.

Chenonceau-i kastély


Chenonceau kertjéből csak úgy árad a természet, a víz, a levegő és a növények harmóniája. Mindezt megkoronázza a vízen ülő csodálatos kastély, mely egy igazi építészeti remekmű.

Clos-Lucé-i kastély


300 méterre található az Amboise-i királyi kastélytól, a Clos Lucé-i kastély 1490 óta királyi székhely. Itt telepedett le Leonardo da Vinci I. Ferenc király invitálásának eleget téve.

Képek: Francia Idegenforgalmi Hivatal