Németország TOP 10 látványossága

Tizenöt ezren választotta ki Németország legnépszerűbb látványosságait. A külföldi vendégek döntöttek: a turisták szemében a Neuschwanstein-kastély a legkiemelkedőbb látványosság Németországban.
A lista második helyére az Europa-Park került Rustban, a dobogó harmadik fokát pedig az UNESCO-világörökség, a kölni dóm foglalhatja el. A Német Turisztikai Hivatal (DZT) immár másodszor végzett ilyen felmérést a külföldi vendégek körében, hogy felállítsa Németország legnépszerűbb látnivalóinak listáját. A turisták 2012. július 1-től egészen 2013. március végéig szavazhattak kedvencükre a DZT oldalán. A felmérés eredményeként a vendégek majd 700 konkrét turisztikai fellegvárat neveztek meg és rangsoroltak. A DZT a 26 nyelven elérhető kérdőívnél több mint 46 ezer klikkelést regisztrált.


Ezen új eredmények egy frissítés keretén belül bekerülnek a DZT „Németország TOP 100” alkalmazásába is, amely 2012 óta angol és német nyelven érhető el az App-Store-ban és androidos verzióban is. A vendégeknek így már utazásuk megkezdése előtt lehetősége nyílik, hogy részletes információkat szerezzenek be úticéljukról, vagy ötletekkel gazdagodjanak kirándulásaikhoz. Az alkalmazásban minden látnivalóhoz rövid leírás és fotók találhatók, illetve fontos információk a nyitva tartással, a belépőárakkal és az útvonallal kapcsolatban.


Íme a TOP 10 látványosság:

1. hely: Neuschwanstein-kastély, Schwangau/ Füssen, Bajorország

2. hely: Europa-Park, Rust, Baden-Württemberg

3. hely: UNESCO-világörökség kölni dóm, Észak-Rajna–Vesztfália

4. hely: Brandenburgi-kapu, Berlin

5. hely: Berlini Fal (East Side Gallery, Mauerpark, Mauerweg stb.)

6. hely: Loreley az UNESCO-világörökség Felső Közép-Rajna-völgy részeként, Rajna-vidék–Pfalz

7. hely: Természeti parkok a Fekete-erdőben, Baden-Württemberg

8. hely: Heidelberg-kastély, Baden-Württemberg

9. hely: Boden-tó Mainau szigetével, az UNESCO-világörökség Reichenau kolostorszigete, Lindau, Meersburg vára, Boden-tó, Baden-Württemberg

10. hely: UNESCO-világörökség Múzeumsziget, Berlin

A kiválasztott 100 turisztikai látványosság tág földrajzi elhelyezkedése is alátámasztja azt a tényt, hogy a külföldi vendégek szemében minden szövetségi állam rendelkezik vonzó úticélokkal. A turisták körében különösen nagy népszerűségnek örvendenek az UNESCO-világörökségek: a TOP 100 látnivaló listáján a 37 világörökségi helyszín közül 19 helyezést ért el.

képek: archív

Kapcsolódó anyagok:
Visszahódítják a delfinek az Elbát?
Watt-tengeri művészet