Explorer bemutatóterem

A világ legvékonyabb okostelefonja:Huawei AscendP6

A világ legvékonyabb okostelefonja:Huawei AscendP6

A mindössze 6,18 mm vékony készülék sem a hardver, sem a szoftver területén nem köt kompromisszumot.

A Huawei, az információs és telekommunikációs technológiák (ICT) egyik vezető globális szolgáltatója Londonban mutatta be legújabb, Ascend P6 nevű készülékét, amely jelenleg a világ legvékonyabb okostelefonja. 1,5 GHz-es, négymagos processzorával, 4,7 colos, ragyogóan élethű színeket megjelenítő kijelzőjével, 5 megapixeles frontoldali kamerájával és intuitív kezelőfelületével a Huawei Ascend P6 hamarosan meghódíthatja a felsőkategóriás okostelefonok piacát. A szupervékony készülék három különböző színváltozatban, fehér, fekete és halványrózsaszín árnyalatban lesz elérhető.

“A Huawei Ascend P6 egy igazi szupermodell az okostelefonok között, az Ascend P sorozat zászlóshajójaként az extrém eleganciát testesíti meg a dizájnra fogékony felhasználók számára.  A készülékben az egyedi formaterv a legmodernebb technológiával párosul, sem a hardver, sem a szoftver területén nem kötöttünk kompromisszumot” – mondta Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának ügyvezető igazgatója.

A mindössze 6,18 mm vékony, csillogó fémborítású készülék súlya 120 gramm, így a legkisebb zsebben vagy táskában is elfér. A rendkívül vékony, lekerekített formájú fémtest szinte észrevétlenül simul a kézbe, mégis lehetetlen nem felfigyelni rá. A megnyerő külső különleges belsőt takar: 1,5 GHz-es négymagos processzor, Android 4.2.2 operációs rendszer és 2000 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik a nem mindennapi felhasználói élményről. A 4,7 colos HD kijelző a MagicTouch technológiának köszönhetően különösen érintésérzékeny, így kesztyűben is jól használható.
A Huawei Ascend P6 egyedülálló, 5 megapixeles frontoldali kamerájának és automatikus portrékorrekciós funkcióinak használatával kiváló minőségű önarcképeket készíthetünk, míg a 8 megapixeles BSI hátoldali kamerával full HD videókat rögzíthetünk és játszhatunk le. Kezdő fényképészként is egyszerű a dolgunk, hiszen a Huawei legújabb fotószoftvere, az IMAGESmart intelligens funkcióival biztosan kiváló minőségű felvételeket tudunk készíteni.
A készüléken a Huawei saját fejlesztésű felhasználói felületének, az Emotion UI-nak a legújabb verziója található, amelyet a gyártó több mint 5 millió felhasználó véleményének figyelembe vételével alakított ki, ezért kezelése pillanatok alatt elsajátítható. Az akkumulátor-kímélő technológiának köszönhetően ráadásul a telefon akár 30 százalékkal kevesebb energiát használ, mint más, hasonló méretű okostelefonok, így akár hosszabb utazásokat is kibír töltés nélkül. Ha pedig dokumentumokat vagy játékokat szeretnénk megosztani a kollégákkal vagy barátainkkal, a több képernyős AirSharing megoldás áll rendelkezésünkre, amellyel egyszerűen kapcsolódhatunk különböző készülékekhez.

A Huawei Ascend P6 Magyarországon várhatóan nyár végétől lesz elérhető a szolgáltatók kínálatában.

A készülék bemutató videója

2013.06.20.