Szédítő mélység mindenkinek

A francia Alpokban nemrégiben átadott extrém kilátó nem tériszonyosoknak való, ám azok is átérezhetik a lenyűgöző mélységet, akik sosem másznak hegyet.

A Lépés a semmibe névre keresztelt különleges kilátót az idei téli szezonban adták át a Mont Blanc Aiguille du Midi csúcsán, Franciaországban.

A 12 milliméter vastag üvegből készített kocka alatt 1035 méteres mélység tátong, ám a látogatók, akik egy mintegy húszperces liftezéssel juthatnak fel a csúcsra, teljes biztonságban érezhetik magukat, hiszen az építmény 220 km/órás szélnek is ellenálló, roppant stabil szerkezet. Ennek ellenére tériszonyosoknak nem ajánlott a franciául Pas dans le vide kilátó látogatása, hiszen érzetre elég ijesztő lenézni a roppant mélységbe.

A bátor vállalkozók különleges papucsot kapnak az üvegkalickába lépéshez, ami egyrészt meggátolja az üvegen való elcsúszásukat, másrészt védi a biztonsági üveget a karcolódástól.

Aki a francia Alpokban jár, érdemes felkeresnie a biztonságában is adrenalinbombát nyújtó létesítményt, a korlátlan szabadság érzése életre szóló élményt ad a néhány eurós belépőért.

 

forrás: mirror.co.uk