Dutch Ocean Challenge, a legnagyobb vitorlás kaland

2012-ben indul a Dutch Ocean Challenge, a világ egyik legnagyobb vitorlás kalandutazása. Két kalandvágyó holland férfi vág neki a világóceánnak, hogy 5 éven keresztül egy50 lábhosszú vitorláson töltse mindennapjait – és erre az útra szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Martijn de Wit és Ike Franco holland kalandorok hatalmas vállalkozásra készülnek: 5 év alatt be szeretnék járni a világtenger leggyönyörűbb és legizgalmasabb területeit. A 2012 novemberében induló, Dutch Ocean Challenge névre keresztelt expedíció célja nem más, mint a színtiszta szórakozás: szörfözés, halászat, városnézés, dzsungeljárás, és még sok más, izgalmas kaland. Azon túl, hogy Wit és Franco a kalandra helyezik a hangsúlyt, példát is mutatnak: az út során annyira energiatakarékosan és környezetkímélőn fognak élni, amennyire a körülmények engedik. Kihasználják a szél nyújtotta energiát, minél kevesebbszer indítják be a motort és az expedíció alatt minél többször támaszkodnak a megújuló energiákra.

A DOC abban különbözik a többi ilyen, teljesítménypróbának is nevezhető expedíciótól, hogy a két holland férfi kalandvágyó utasokat is vár a fedélzetre: a Challengre bárki jelentkezhet, aki a mail@dutchoceanchallenge.nl e-mail címre elküldi adatait, és befizeti a megadott összeget. Ezért cserébe 5 éven keresztül minden évben részt vehet egy utazási szakaszon, bármelyiken, amely neki szimpatikus.

A csapat 2012-ben a Kanári-szigetekről rajtol, és a Karibi-térség felé veszi az irányt. Később érintik még Tahitit, Bora Borát, Rarotongát, Szamoát, Fidzsit, a Salamon-szigeteket, Indonéziát, Tájföldet, a Maldív-szigeteket, Réuniont, Madagaszkárt, Brazíliát, a Bahamákat és a Dél-Afrikai Köztársaságot is, valamint tesznek egy kitérőt a buliszigetként számon tartott Ibizára is.

További információt a DOC oldalán, ide kattintva találhattok! http://www.dutchoceanchallenge.nl/