Fotópályázat a szélenergiáról

Az Európai Szélenergia Szövetség és a Globális Szélenergia Tanács fotópályázatot hirdet a június 15-i Szél Napja alkalmából. A téma természetesen a szélenergia, a győztes pedig értékes nyereményeket tudhat magáénak, a legjobb fotókból kiállítás készül Brüsszelben.

Június 15-e az egész világon a Szél Napja. Az Európai Szélenergia Szövetség és a Globális Szélenergia Tanács ennek alkalmából különleges fotópályázatot rendez: a téma a megújuló szélenergia.

A győztes elkölthet 1000 eurót az Amazonon, képe pedig részese lesz a Hard Rain Projekt című kiállításnak. Az első öt helyezett 250 eurós díjazásban részesül, valamint fotóikat Brüsszelben több helyen is kiállítják. A legjobb fotókat a „Recharge” megújuló energiával foglalkozó magazinban és az európai „Wind Directions” szélenergia-magazinban is publikálják.

„A szélenergia felhasználása mára több mint 80 országban jelen van” – nyilatkozta Lauha Fried, a Globális Szélenergia Tanács kommunikációs vezetője. –„Szeretnénk fotókat kapni a világ minden tájáról, biztatjuk a fotósokat, hogy minél több országból jelentkezzenek. Idén minden kontinensen külön győztest hirdetünk.”

A versenyről részleteket ide kattintva olvashattok.