Fotó Workshop Indiában!

Ha mindig is tudtad, hogy egyszer elindulsz Indiába, ha mesés képeket szeretnél hazahozni, ha lelki megújulásra szomjazol, és ráadásul egy hindu szerzetest fogadnál kalauzul, akkor tarts velünk.

Fotótémánk lesz: Vrindávan – a hinduk Jeruzsáleme, középkori hindu kolostorok, jógik, szadhuk, zarándokok, a Tadzs Mahal, ahonnan kevesen ismerik, Dzsajpur – a Rózsaszín város, a nagy puskári tevevásár, Dzsodpur kéklő utcái, és a Thar sivatag.

A fotó workshop Juhász Balázs és Szabó Zoltán Kelet-járó fotóművészek szakmai vezetésével, segítségével zajlik. Még az utazás előtt felkészítő és képfeldolgozást segítő műhelygyakorlatot tartunk, a kéthetes út során pedig igyekszünk tudásunk javát átadni: hogyan válassz témát, kerülj helyzetbe, kommunikálj, melyik objektívet használd, mi az ütős fotóesszé titka. Az utat kifejezetten úgy állítottuk össze, hogy témáinkhoz a legjobb fényekre érkezzünk.

A spirituális és logisztikai keretet túravezetőnk, Leveles Zoltán hindu szerzetes biztosítja, aki helyismerete és nyelvtudása révén bennfentesnek számít az indiai kultúrában.

Utunk során India hiteles bemutatására törekszünk, ami szállásaink megválasz-tásakor is figyelembe veszünk. Az első napokat egy középkori hindu kolostor- ban töltjük, felújított szobáik a kolostori egyszerűség mellett a nyugati kényelmet biztosítják: a kétszemélyes szobákban két ágy, fogasok és egy polc található. Két szobára jut egy fürdőszoba. Utunk további állomásain is kerüljük a pompát, de gondosan kiválasztott szállásaink mindig a résztvevők elégedettségét szolgálják.

Workshopunk idején lehetőleg minden létező járművet kipróbálunk. Hogyan is nézne ki egy olyan indiai utazás, melyen ne ült volna az ember lovasszekérre, tevére, fél évszázados ilyen-olyan eszkábált járműre? A városok között általában saját kisbuszokkal utazunk, esetenként terepjárókkal. Éjszakai vonatozásunktól sem kell megijedni. Légkondis vonaton, érvényes helyjeggyel utazunk, így garantált fekvőhelyünk lesz, s tiszta ágyneműt is kapunk: sze- mélyenként két lepedőt, párnát huzattal és egy pokrócot. A vonatozás szokott lenni az egyik legnagyobb élmény. Kalandra fel!

Részletekért kattints ide!