Lenyűgöző képeket készít a kamerával felszerelt madáretető

A madármegfigyelő és fényképész Bryson Lovett ötlete a modern technológia segítségével hozza közelebb hozzánk a természetet: a Bird Photo Booth-szal bárki készíthet elképesztő makrofotókat a tollas kis állatkákról csipegetés közben.

Úgy tűnik, a hagyományos madáretetők kora lejárt. A Bird Photo Booth elnevezésű termék azok számára okozhat örömet, akik szívesen nézegetik a madarakat, ám nem mindig elég gyorsak és ügyesek ahhoz, hogy fotót is tudjanak csinálni az állatkákról. Az ötlet Bryson Lovett-től származik, aki létrehozta az első olyan madáretetőt, mely egyben fotófülkeként is funkcionál (GoPro kamera, illetve iPhone segítségével) – s egészen lenyűgöző minőségű makro képeket, illetve videókat készít.

Tipp: Új technológiával a fecskék nyomában

A keményfából készült Bird Photo Booth etető design-ja az 1950-es években használt Polaroid Land Camera-t utánozza. A tálkában elhelyezett elemózsia odacsalogatja a madarakat, melyek így pont a kamera látómezejébe kerülnek. Egy iPaden futó alkalmazás segítségével a felhasználó maga készíti a képeket vagy videókat az általa megfelelőnek ítélt pillanatban. Az eszköz jó példa arra, hogy a technológia fejlődése – sok egyéb hatása mellett – közelebb vihet minket a természethez.

Tipp: A madarak is elbúcsúznak halottaiktól

További információkat és fotókat a Bird Photo Booth hivatalos oldalán találtok. Nézzétek meg a kamera használatáról készült videót!

Forrás: TreeHugger