A műanyagpalackok új élete

A műanyagpalackok rendkívül károsak a környezetre mind gyártásuk, mind a belőlük keletkező hulladék miatt. Egy portugál vállalat azonban most megreformálja a PET-palackok felhasználási módjait.

A műanyagpalackokat vörös szemű szörnyekként kezeljük, ha a környezetvédelemről van szó: mind az előállításuk, mint pedig a belőlük keletkező hulladék rendkívül káros a minket körülvevő természetre. A  Serra da Estrela ásványvizeket gyártó vállalat azonban most környezetbarát újrahasznosításra buzdítja a vásárlóit: a műanyagpalackokból bárki könnyedén madáretetőt készíthet – tudhatjuk meg a Design Milk portálról.

Tipp: A halott fa új élete

A  Colectivo da Rainha designcég kapta azt a feladatot, hogy úgy tervezze meg a Serre da Estrela palackjait, hogy azok madáretetőként újrahasznosíthatók legyenek. A vállalat egyébként is komolyan veszi a környezetvédelmet: minden egyes eladott palack után ugyanis elültet egy fát.

A kezdeményezés nem csak a palackokba beköltöző madarak számára pozitívum, hanem azoknak az egykor munkanélküli munkásoknak is, akik a madáretetők készítésének köszönhetik, hogy újra dolgozhatnak.

Fotók: Colectivo da Rainha