Észak-Magyarország: séta a kulisszák mögött

A Kisnánai vár, a Lillafüredi Ökoturisztikai Központ, a Bodrogköz öröksége, a História völgy, valamint az Ipoly Erdő Zrt. komplex ökoturisztikai fejlesztései izgalmas és sokszínű programokat kínálnak a természetbarátoknak az uniós fejlesztések nyílt napja – séta a kulisszák mögött elnevezésű program keretében, amelyen Észak-Magyarországon tucatnyi helyszínen várják az érdeklődőket.


Szombaton második alkalommal rendezi meg a nyílt napot Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a regionális közreműködő szervezetekkel együtt. Az országos rendezvényen bemutatják a lakosságnak, hogy mennyi mindennel járult hozzá az európai uniós tagság a hazai kulturális és turisztikai létesítmények, vállalkozások fejlődéséhez.
Országszerte több mint 60 olyan kulturális, turisztikai, tudományos célú, vagy infrastrukturális beruházás mutatkozik be, amelyek többsége egyébként zárva van a nyilvánosság előtt.


Az Uniós fejlesztések nyílt napján az Észak-magyarországi régióban felkereshetik az érdeklődők Salgótarjánban a Ponyi-pusztát, ahol a lovas sportok szerelmesei hódolhatnak szenvedélyüknek.
A bogácsi és mezőkövesdi fürdőkben a gyógyulni és napfürdőzni vágyókat várják. A Kisnánai vár, a Lillafüredi Ökoturisztikai Központ, a Bodrogköz öröksége, a História völgy, valamint az Ipoly Erdő Zrt. komplex ökoturisztikai fejlesztései izgalmas és sokszínű programokat kínálnak a természetbarátoknak – tájékoztatta az MTI-t a Norda Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. csütörtökön.


Az érdeklődők aktívan tölthetnek el egy napot a nőtincsi Seholszigeten és a Zempléni Kalandparkban Sátoraljaújhelyen. Az extrém sportok kedvelői kipróbálhatják a hejőkeresztúri wakeboard- és vízisípályát, valamint Becskén a motorcross és terepbicikli pályát. Egerben a Tűzoltó Múzeum vetélkedőkkel, a Kepes Intézet pedig új kiállítással várja a kultúra iránt érdeklődőket.


A nyílt nap programjához csatlakozott a felsőtárkányi Berva Ipartelepen működő Platt Kft. is, ahol óránként induló gyárlátogatás során a vendégek megismerhetik a vállalkozást, a kazángyártás technológiáját, valamint az Új Széchenyi Terv keretében megvalósult fejlesztéseket – közölte a Norda Kft. (MTI)

képek: archív