A Gambia Folyó 2012 Expedíció

Az afrikai Gambiát követi végig az az októberben induló expedíció, amely a folyó természetes környezetét és a körülötte letelepedett emberek életmódját hivatott dokumentálni.

Jason Florio többszörös díjnyertes fotós és felesége, a producer és szintén fotós Helen Jones-Florio októberben nekivágnak az afrikai Gambia folyónak, hogy megörökítsék a víz köré települt emberek különleges világát.

A Gambia Nyugat-Afrika egyik legnagyobb folyója, útja során érinti Guineát, Szenegált és Gambiát (az utóbbiról kapta nevét is). Hossza 1130 km.

A folyó köré települt civilizációkkal, népekkel kíván foglalkozni a Florio-házaspár a „The River Gambia Expedition 2012” kalandon, amely a tervek szerint októberben indul, és 2013 januárjában ér véget. A minél előbbi indulás azért is fontos, mert a Gambiát hamarosan felduzzasztják, így a körülötte élők élete teljesen megváltozik majd – Florio és felesége pedig dokumentálni szeretné ezeket a különleges közösségeket és a folyó természeti tulajdonságait a beavatkozás előtt.

A fotósok igyekeznek minél kevesebb kárt tenni útjuk során a környezettel, így minél kisebb szén-dioxid-kibocsátással élni. Népszerűsíteni fogják a túrázást, a trekkinget és a kenuzást – tulajdonképpen minden olyan utazási módszert, amely nem szennyezi a természetet.

Az expedíció összesen hét különböző törzs területét érinti, és szorosan követi azt az útvonalat, amelyen korábban a környéken olyan fontos rabszolga-kereskedelmet folytatták.

Az expedícióról bővebben ide kattintva olvashattok!

Kapcsolódó cikkek:
Szeptemberben veszi kezdetét a Brazília 9000 expedíció
A világ 7 legjobb trekking útja
Velencétől Torinóig kerékpáron